Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Χαμός στο διαδίκτυο με την αγωγή MEGA κατά Παπαγιάννη



To θέμα της ανωνυμίας των blogs επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την αγωγή που κατέθεσαν τέσσερα μεγαλοστελέχη του MEGA κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση. Συγκεκριμένα την αγωγή κατέθεσαν ο διευθυντής του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, και οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης και Μανώλης Καψής, κατά του Παπαγιάννη τον οποίο θεωρούν κάτοχο- διαχειριστή του blog fimotro με αφορμή μια δημοσκόπηση στο blog που ζητούσε από τους αναγνώστες να ψηφίσουν ποιός από τους δημοσιογράφους του καναλιού "γλείφει" περισσότερο τη κυβέρνηση. 

Οι του MEGA κατηγορούν τον Παπαγιάννη για πρόκληση ηθικής βλάβης και ζητούν αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ο καθένας! Ο Παπαγιάννης πάντως αρνείται ότι έχει σχέσεις με την συγκεκριμένη ανάρτηση ή άλλες πρόσφατες αναρτήσεις του fimotro που στοχοποιούσαν το MEGA. Σε σύντομη συνέντευξη του στο blog newspost δήλωσε ότι ο διευθυντής του MEGA "δεν έχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με τις αναρτήσεις που επικαλείται, αναρτήσεις οι οποίες από αυτά που διάβασα δεν είναι υβριστικές".
Αναπόφευκτα ανοίγει και πάλι το ακανθώδες ζήτημα της ανωνυμίας των blogs, καθώς οι δικαστικές αρχές θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν τους διαχειριστές του fimotro. Ταυτόχρονα βέβαια, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά (η πρώτη ήταν στην περίπτωση του θρυλικού troktiko) ότι πετυχημένα Blogs έχουν την δυνατότητα να "μπουν στη μύτη" των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.
glypsodontasΧαμός στο διαδίκτυο
Εν τω μεταξύ, η υπόθεση έχει πάρει ταράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο, όπου οι περισσότεροι bloggers θεωρούν ότι πρόκειται για μια άνιση μάχη μεταξύ MEGA και fimotro. Οι περισσότεροι τάσσονται στο πλευρό του "Δαβίδ" Γιάννη Παπαγιάννη και δεν χάνουν την ευκαιρία να "τα χώσουν" στο "φιλο-κυβερνητικό" MEGA και τους δημοσιογράφους του. μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
"Αν το 1972 οι ακατονόμαστοι εργαζόταν στην «Washington Post», ( αντί των Bob Woodward και Carl Bernstein) ... το πιο πιθανόν θα ήταν να μην υπήρχε σκάνδαλο Watergate και ο Νίξον θα ήταν ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ ! Αν όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου είχαν το ήθος και την επαγγελματική ευσυνειδησία των ακατονόμαστων δεν θα είχαμε 57 νεκρούς , ούτε 51 απαχθέντες , ούτε 535 συλληφθέντες δημοσιογράφους αλλά πολλούς πλούσιους δημοσιογράφους...."
kafeneio-gr.blogspot.com
"Όλοι οι Έλληνες έχουν άποψη για εσάς! Την εταιρεία δημοσκοπήσεων την έχετε. Βάλτε την να κάνει μια έρευνα με την ίδια ερώτηση που έκανε το fimotro να δείτε και μόνοι σας το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να το δημοσιοποιήσετε. Αρκεί να το δείτε μόνοι σας. Και τότε θα τρέξετε να αποσύρετε την αγωγή που κάνατε στο blog".
thessbomb.blogspot.com
"Τόσα λείπουν από τα "παιδιά του μπαμπά" τον : Πρετεντέρη και τον Καψή και θέλουν και από τον Παπαγιάννη 4 εκατομμύρια ευρώ? Που είναι το κακό, δεν είστε φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ?"
crimesonair.blogspot.com
Και άλλες απόψεις
"Υπάρχουν καλά και κακά blogs. Υπάρχουν blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και παίζουν παιχνίδια. Υπάρχουν blogs που συκοφαντούν. Όμως, αυτό που δεν έχουν καταλάβει τα παπαγαλάκια της εξουσίας και οι μπράβοι της ενημέρωσης, είναι ότι τα blogs στηρίζονται ή απαξιώνονται από τους ίδιους τους αναγνώστες τους. Συνεπώς, όση προπαγάνδα και βρώμικο χρήμα και αν πέσει από τους μεγαλοεργολάβους και τους πουλημένους εκδότες για την επιβολή των σχεδίων τους, δεν αρκεί. Το ίντερνετ είναι άπειρο. Τα λεφτά σας, πεπερασμένα. Την πατήσατε μαλάκες!"
asilo-aniaton.blogspot.com
"Η μόνη ενδιαφέρουσα πτυχή της διαμάχης του blog Φίμωτρο με τους δημοσιογράφους του Mega είναι ο αριθμός και η ταυτότητα εκείνων που θα βρεθούν να υποστηρίξουν την πιο χυδαία μορφή δημοσιογραφίας που εμφανίστηκε ποτέ στο ελληνικό Διαδίκτυο. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σπεύδουν να στηρίξουν ανθρώπους των οποίων τη διαδρομή και την προέλευση δεν γνωρίζουν. Κατά τα λοιπά, δεν διαπιστώνω κάποια προσπάθεια "φίμωσης" των blogs ή γενικότερα του Διαδικτύου. Το Φίμωτρο δεν είναι blog αλλά ένα ηλεκτρονικό jukebox λασπολογίας. Όποιος ρίξει το κέρμα, κινεί και τα νήματα".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin