Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

 
 Ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας μετά την διακοπή των προγραμμάτων λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει ο Οργανισμός.
Το πρόγραμμα είναι τροποποιημένο έτσι ώστε να δίδεται προτεραιότητα και να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ασθενέστερων στρωμάτων των δικαιούχων που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος φθάνει τα 110 εκατομμύρια ευρώ και είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα δέχονται αιτήσεις των δικαιούχων και θα ενημερώνουν για τις προϋποθέσεις επιδότησης από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου. Ο ΟΑΕΚ θα ανακοινώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις 16 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού αναμορφώθηκαν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε συνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων.

Τηρήθηκε το γενικό εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 12.000 ευρώ για την ένταξη στο πρόγραμμα, με αυξημένο ποσό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ.

Παραδείγματος χάριν, για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά με εισόδημα α) έως 6.000€ το επίδομα ανέρχεται στα 125,00 ευρώ ανά μήνα, β) από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ 105,00 ευρώ ανά μήνα και γ) από 9.001 ευρώ - 12.000 ευρώ 85,00 ευρώ το μήνα. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ και το ποσό της επιδότησης κατά 25,00 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος.

Ταυτοχρόνως ο ΟΕΚ ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δανειοδότησης του Οργανισμού, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν με επιστολή του ΟΕΚ για τη ρύθμιση των οφειλών όλοι οι δικαιούχοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 από δάνεια ή κατοικίες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin