Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Τρίτη έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί πλέον ολόκληρος ο πλανήτης τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, καθώς σήμερα τα ξημερώματα (τοπική ώρα) σημειώθηκε και νέα -τρίτη- έκρηξη, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα. Παράλληλα, στη φλόγες έχει παραδοθεί και ο αντιδραστήρας 4 του εργοστασίου. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιφέρεια Φουκουσίμα έχουν τετραπλασιαστεί, ενώ ήδη «χαμηλά» επίπεδα ραδιενεργού νέφους εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα στο Τόκιο.


Από την έκρηξη καταστράφηκε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα Νο.2, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού. Λίγες ώρες πριν τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως έγινε γνωστό, τα επίπεδα ραδιενέργειας στον ατμοσφαιρικό αέρα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο έχουν τετραπλασιαστεί. Η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργής ακτινοβολίας στις 8.30' το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) έφθασε στις 8,217 μονάδες μέτρησης από 1,941, που ήταν 40 λεπτά νωρίτερα και πριν από τη νέα έκρηξη.

Γύρω από τη ζώνη κινδύνου έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων, ενώ η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η μόλυνση βλαβερά επίπεδα για την ανθρώπινη υγεία, καθώς ήδη έφθασε στις 400 μονάδες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin