Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Μηχανικά δέντρα θα καθαρίζουν τον αέρα της Βοστώνης


Καθώς σταδιακά μετακινούμαστε από την ιστορική περίοδο των καυσίμων με βάση τους υδρογονάνθρακες, ολοένα και νέα projects βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ ανακαλύπτονται νέοι τρόποι για να “επιβλέπουμε” και να επεμβαίνουμε ως προς την αντιμετώπιση της μόλυνσης…

Μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες προτείνεται από τους Mario Caceres και Cristian Canonico των Influx Studio στο Παρίσι. Η εταιρία μαζί με την SHIFTboston, ξεκινά να ετοιμάζει ένα τεχνητό δάσος από “Treepods”, τα οποία είναι ειδικά “δέντρα” που θα τοποθετηθούν στη Βοστόνη και λειτουργούν με κινητική και ηλιακή ενέργεια. Τα εν λόγω δέντρα, ευελπιστούν να βοηθήσουν τη Βοστόνη να μειώσει το διοξείδιο του άνθρακα, εφοδιασμένα με ένα “μηχάνημα που αφαιρεί το CΟ2” από την ατμόσφαιρα, και ενσωματώνουν την τεχνολογική λύση που ανέπτυξε ο κύριος Klaus Lackner, διευθυντής του κέντρου Lenfest για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο του Columbia.

Η έμπνευση; Η κόρη του!

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η έμπνευση για τον επιστήμονα προήλθε από μια εργασία της κόρης του στο γυμνάσιο, η οποία βραβεύτηκε! Το δημιούργημα της μικρής κατάφερε να εξάγει διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα με τη χρήση μιας αντλίας από ενυδρείο και μιας μπαταρίας. Με αφορμή το εν λόγω σχέδιο, στη συνέχεια ο επιστήμονας δημιούργησε αυτό το πρωτότυπο μηχανικό “δέντρο αυτοκαθαρισμού” που λειτουργεί όπως ένα ζωντανό δέντρο.

Το Influx Studio αναφέρει πως μια eco-φιλική, αλκαλική ρητίνη μέσα στα Treepods αντιδρά με τον αέρα γύρω του και “αφαιρεί” κατ’ αυτόν τον τρόπο το διοξείδιο του άνθρακα.…

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα Treepods θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά όπως το polyethylene terephthalate (PET) που συνήθως χρησιμοποιούνται στα πλαστικά μπουκάλια νερού.







 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin