Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Ο (πλούσιος) Έλληνας κρίση δεν κοιτά

 
Η ετήσια έρευνα του μεγάλου μεσιτικού γραφείου Knight & Frank στο Λονδίνο επιβεβαιώνει την τάση των τελευταίων ετών που θέλει τα σπίτια και τα διαμερίσματα της βρετανικής πρωτεύουσας, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών, να γίνονται καταφύγιο για πλουσίους από χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής ή πολιτικής αστάθειας.

Οι Έλληνες και οι Ισπανοί προπορεύονται στη λίστα των εθνικοτήτων με αυξημένες αγορές πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο για το 2010, λόγω της οικονομικής αστάθειας. Οι Ασιάτες της Άπω Ανατολής έρχονται στο Λονδίνο για να αποφύγουν τον υψηλό πληθωρισμό στις χώρες τους, οι Ρώσοι έρχονται για λόγους κύρους, ενώ οι ταραχές στον αραβικό κόσμο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της ροής χρήματος στην κτηματομεσιτική αγορά του Λονδίνου από τη Μέση Ανατολή.

Τα λονδρέζικα ακίνητα θεωρούνται ασφαλής επένδυση, «πιο ασφαλής και από καταθέσεις σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό», όπως αναφέρουν ενδεικτικά παράγοντες της αγοράς.

Το Knight & Frank κατέγραψε αύξηση των εθνικοτήτων που αγόρασαν στο Λονδίνο το 2010 σε 61 από 46 το προηγούμενο έτος. Πίσω από τους Έλληνες και τους Ισπανούς έρχονται οι Ουζμπέκοι αγοραστές, οι αγοραστές από το Χονγκ Κονγκ και οι Αμερικανοί. Στην πολυτελή συνοικία του Μέιφεαρ στο κέντρο του Λονδίνου το 75% των αγοραστών είναι αλλοδαποί.

Οι τιμές στη λονδρέζικη στεγαστική αγορά αυξήθηκαν κατά 1% το Φεβρουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Ο πιο ακριβός δρόμος της βρετανικής πρωτεύουσας είναι η Victoria Road στο Κένσινγκτον, με μέσο όρο αξίας κατοικίας τα 6,43 εκατομμύρια λίρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin