Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Επιχείρηση καταδικάσθηκε γιατί επέβαλε στους εργαζομένους της να αδυνατίζουν .

Μία νοτιοκορεατική επιχείρηση που έβαζε πρόστιμα στους υπαλλήλους της που δεν κατόρθωναν να χάσουν βάρος καταδικάσθηκε για άσκηση διακρίσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Επιτροπή ερεύνησε την υπόθεση μετά την αγωγή που κατέθεσε ένας μηχανικός 31 ετών από μία εταιρεία ηλεκτρονικών, ο οποίος υποχρεώθηκε να αφήσει την εργασία του μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του, εξαιτίας των πιέσεων που του ασκούνταν σχετικά με τη φυσική του κατάσταση.
Αμέσως μετά την προσληψή του, ο άνδρας αυτός εντάχθηκε σε μία ομάδα πέντε υπέρβαρων εργαζομένων, οι οποίοι ήσαν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν πρόγραμμα αδυνατίσματος με αθλητικές δραστηριότητες, υπό την επιτήρηση των προϊσταμένων τους.


Η επιχείρηση καταδικάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις 5 εκατ. γουόν (3.200 ευρώ).
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της επιχείρησης, οι υπάλληλοί της εγγράφονταν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος, όμως στα ηλεκτρονικά του μηνύματα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στηλίτευε τους απείθαρχους εργαζομένους, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά όσους δεν κατόρθωναν να αδυνατίσουν, τονίζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα επιφόρτιζαν τους επικεφαλής των τμημάτων να επιβλέπουν στενά τα προγράμματα αδυνατίσματος. Ζητούσαν επίσης από τους υπαλλήλους να καταθέσουν μία εν λευκώ επιστολή παραίτησης, η οποία ακολούθως ετίθετο εν ισχύι σε περίπτωση που δεν κατόρθωναν να χάσουν κάποια περιττά κιλά.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιχείρηση -της οποίας το όνομα δεν παρατίθεται-ζητούσε από τους υπαλλήλους της να υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους της φυσικής τους κατάστασης και τους ανάγκαζε να δικαιολογούνται σε περίπτωση που δεν κατόρθωναν να κάνουν 'τζόγκινγκ' τρεις φορές ημερησίως.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin