Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Σάλος στην Τουρκία από την κατάσχεση υπό έκδοση βιβλίου

image 
Η κατάσχεση βιβλίου υπό έκδοση -δηλαδή κειμένου που δεν έχει πάρει ακόμα το δρόμο για το τυπογραφείο- από την αστυνομία είναι η νέα αφορμή που ξεσηκώνει σάλο στην Τουρκία.
Πρόκειται για το βιβλίο «Ο στρατός του ιμάμη», που έχει γράψει ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί πριν από μέρες στο πλαίσιο της δίκης «Εργκενεκόν».
Το βιβλίο πραγματεύεται την ισχύ του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται το βασικό στήριγμα της σημερινής πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία και κατά πολλούς είναι ο ισχυρότερος άντρας της χώρας, μέσω του θρησκευτικού του τάγματος.


Η αστυνομία έκανε πριν από μερικές μέρες έφοδο στον εκδοτικό οίκο που επρόκειτο να εκδώσει το βιβλίο, αλλά και στην εφημερίδα «Ραντικάλ», όπου συνάδελφος του Σικ είχε σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο.
Εκεί, κατέσχεσε την ηλεκτρονική μορφή, αλλά και τη διέγραψε από το σκληρό δίσκο των υπολογιστών στον εκδοτικό οίκο και την εφημερίδα.
Οι αντιδράσεις στην Τουρκία είναι έντονες και φτάνουν στο σημείο να διατυπώνεται η άποψη ότι «έχει ξεπεραστεί και η περίοδος της χούντας του 1980», αφού το βιβλίο δεν είχε καν κυκλοφορήσει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin