Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ''Λιώνει'' το αεροδρόμιο της Ανταρκτικής

 
 Το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική ενδέχεται να είναι το πρώτο θύμα των κλιματολογικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια.

Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να "μαλακώσει" ο πάγος και να μην μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.

Φέτος προσγειώθηκε μόνο ένα μόνο αεροπλάνο, Airbus A319, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν προσγειωθεί 29 μεγάλα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μεταφέρονται ταχύτερα στη βάση τόσο τα άτομα που εργάζονται εκεί όσο και τα εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία της.

Οι αυστραλιανές αποστολές χρησιμοποίησαν φέτος το αμερικανικό αεροδρόμιο, το οποίο αντιμετωπίζει, επίσης, παρόμοιο πρόβλημα και μείωσε τον αριθμό των πτήσεων που δέχεται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin