Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon ΕΝΑ ΚΟΛ ΓΚΕΡΛ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ : Εµπειρίες µε τριακόσιους άνδρες

Οσα έµαθε σε δυόµισι χρόνια πορνείας για τις σχέσεις ανδρών - γυναικών γράφει µια Ελληνίδα µε πτυχία Ψυχολογίας – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα µας
«Εχοντας κάνει σεξ επί πληρωµή µε περισσότερους από τριακόσιους άνδρες µέσα σε δυόµισι χρόνια, ξέρω πια πολύκαλά ότι τα σηµαντικότερα πράγµατα στο σεξ κινούνται γύρω από το σεξ» δηλώνει η Ελπίδα Σ. Είναι ένα πρώην κολ γκερλ, λίγο πριν από τα τριάντα, µε πτυχία Ψυχολογίας στο Ρέθυµνο και τηΣορβόννη. Aποφάσισε να γράψει για την εµπειρία της µε τους άνδρες όχι ακριβώς στο κρεβάτι αλλά στο πεδίο της συµπεριφοράς, προσπαθώντας να περιγράψει τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζουν, φλερτάρουν, χειρίζονται την επιθυµία τα δύο φύλα.

Το εγχείρηµα, για τα ελληνικά δεδοµένα, είναι καινοφανές. Αντίθετα στον αγγλοσαξονικό κόσµο βλέπουµε αρκετά πρώην κολ γκερλ ναγράφουν βιβλία, στήλες σε εφηµερίδες και να γίνονται µπλόγκερ. Παράδειγµα η «Belle de jour», που έγραψε το «Secret Diary of aCall Girl» και στα 34 της αποκάλυψε τηναληθινή της ταυτότητα (γεννήθηκε στη Φλόριντα και έγινε κολ γκερλ στο Λονδίνο), καθώς και το γεγονός ότι διαθέτει διδακτορικό στις επιστήµες της υγείας, στον τοµέα της γενετικής επιδηµιολογίας. ∆ύο της βιβλία έγιναν µπεστ σέλερ και τηλεοπτικό σίριαλ.

Στα ίδια βήµατα, η Ελπίδα Σ. έγραψε το πρώτο της βιβλίο και άνοιξε µπλογκ – ο εκδότης περιγράφει στην εισαγωγή πώς πήγε η ίδια στον εκδοτικό οίκο και παρέδωσε τα χειρόγραφα. Στο βιβλίο της, µε τον εύγλωττο τίτλο «Τα φύλα χωρίς φύλλα», αποκαλύπτει ότι γνώρισε το επάγγελµα µέσω γνωστής της σερβιτόρας σε µπαρ και υποσχέθηκε στον εαυτό της – υπόσχεση που τήρησε – να κάνει αυτή τη δουλειά για περιορισµένο χρονικό διάστηµα, µε σκοπό να συγκεντρώσει κάποια χρήµατα.

«Στην εποχή µας ασχολούµαστε πολύ µε το σεξ, σηµάδι ότι δεν το ευχαριστιόµαστε» λέει. Προσθέτει δε και πολλά άλλα: «Η διεγερτικότερη σεξουαλική φαντασίωση των περισσότερων ανδρών είναι το απρόσωπο, χωρίς δεσµεύσεις, σεξ. Οι γυναίκες σαν εµένα υποσχόµαστε να µετατρέψουµε σε πραγµατικότητα µια ζωική παρόρµηση των ανδρών που είναι αδύνατον να πραγµατοποιηθεί στην κανονική ζωή(…) Μια γυναίκα µε σέξι εµφάνισηδεν θέλει οπωσδήποτε να κάνει σεξ εδώ και τώρα. Η γυναίκα αυτή θέλει να την προσέξουν, όχι να την πηδήξουν! Η διαφορά µπορεί να φαίνεται στους άνδρες µικρή αλλά είναι τεράστια! Ηγυναίκα αυτή επιφυλάσσει στον εαυτότης το δικαίωµα της επιλογής».

Λέει και άλλα πολλά. Με στρωτή και αποφθεγµατική γλώσσα, η Ελπίδα Σ. δίνει συµβουλές, κυρίως σε γυναίκες, καταφεύγει σε παραδείγµατα του ζωικού βασιλείου όπως οι χιµπαντζήδες µπονόµπο, σε ανεκδοτολογικές ιστορίες, όπως του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κάλβιν Κούλιτζ που έδωσε το όνοµά του σε οµώνυµο σύνδροµο, ακόµη και σε µία ρήση «του µεγάλου φαλλοκράτη Μίλαν Κούντερα», καθώς «οι φαλλοκράτες καταλαβαίνουν καλύτερα τις γυναίκες από τους πολιτικά ορθούς». Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι ότιενώ, όπωςλέει, είναι κόρη µορφωµένης φεµινίστριας που έζησε τον Μάη του ‘68, η ίδια αναπαράγει – αναλυµένα, είναι αλήθεια – πολλά από τα κλισέ που διαχρονικά οριοθετούν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων. Στη γυναίκα – λέει – το σεξ, «όταν δεν το εµπνέει η καρδιά», αφήνει «τη στυφή γεύση της µαταίωσης». Και κάπως έτσι, µία «ιέρεια» του έρωτα µετατρέπεται σε ιεροκήρυκα της αγάπης...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin