Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Κριτική στην Άγκυρα για λογοκρισία στο διαδίκτυο

 
Τη λειτουργία περισσοτέρων από μισό εκατομμύριο ιστολόγιων ανέστειλε η Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, όπως καταγγέλλεται, την πειρατική μετάδοση από τα συγκεκριμένα blogs ποδοσφαιρικών αγώνων. Η διαδικτυακή κοινότητα στη γειτονική χώρα αντιδρά έντονα, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα, με το συγκεκριμένο μέτρο, η Άγκυρα επιθυμεί να φιμώσει τους χρήστες του διαδικτύου. Η δικαστική απόφαση, μέσω της οποίας ανεστάλη η λειτουργία των ιστολογίων αφορά το σύνολο των blogs, που φιλοξενούνται στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα στη γειτονική χώρα και παγκοσμίως, την πλατφόρμα Blogger της Google.
 
Στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει το δορυφορικό κανάλι Digiturk, κατηγορώντας τα συγκεκριμένα ιστολόγια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Τα απαγορευμένα πλέον ιστολόγια δέχονταν περισσότερες από 18 εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως.
Η απόφαση προκάλεσε ενόχληση στην Google, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της πλατφόρμας Blogger, που έσπευσε να επισημάνει με νόημα ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο, ενώ ενώσεις δημοσιογράφων τονίζουν ότι η επίμαχη απόφαση είναι μια έμμεση μορφή λογοκρισίας. Παράλληλα, πληθαίνουν συνεχώς τα αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη κίνηση και από χιλιάδες χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin