Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Η Φιλαδέλφεια η πλέον μολυσμένη πόλη στις ΗΠΑ

 

Η πόλη της Φιλαδέλφεια, το Μπεικερσφίλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια, είναι οι πιο τοξικές πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη, που ερευνά την ποιότητα του αέρα αλλά και του νερού στις μεγαλουπόλεις.

«Η Φιλαδέλφεια δεν έχει και τον καλύτερο αέρα αλλά άλλες πόλεις έχουν χειρότερο», είπε ο Μόργκαν Μπρέναν, υπεύθυνος της ιστοσελίδας forbes.com, που συνέταξε την αναφορά. Συμπλήρωσε όμως ότι στην πόλη της Φιλαδέλφεια, όπου έχουν την έδρα τους τουλάχιστον 50 μεγαλοεπενδυτικές εταιρείες, πραγματικά το νερό είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει βαρύ φορτίο τοξικών αποβλήτων στην ατμόσφαιρα.

Η Νέα Υόρκη και το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα, συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο επιβαρημένων πόλεων, από τοξικά απόβλητα, στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες, που βοήθησαν την ομάδα που προχώρησε στην καταμέτρηση των στοιχείων, να συντάξουν τη λίστα, αναφέρονται στην ύπαρξη περιοχών αποθήκευσης επικίνδυνων για την υγεία υλικών, στο παρατηρητήριο της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα, στο παρατηρητήριο τοξικών αποβλήτων και στη μέτρηση του ποσοστού των επικίνδυνων υλικών, που ανακυκλώνονται πριν αποβληθούν ή όχι, από τις τοπικές βιομηχανίες.

«Πάντως, επειδή μία πόλη παρουσιάζει υψηλή τοξική διάχυση, αυτό δεν οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοί της διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από καρκινοπάθειες, που σχετίζονται με την ύπαρξη τοξικών παραγόντων», αναφέρει στην έρευνά του ο Μόργκαν Μπρέναν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin