Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Το σεξ μπορεί να σκοτώσει

 
Η ξαφνική έναρξη μέτριας έως έντονης σωματικής ή σεξουαλικής δραστηριότητας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που δεν ασκούνται τακτικά, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.
Οι γιατροί γνωρίζουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, αλλά η νέα έρευνα βοηθά να γίνει πιο συγκεκριμένος ο κίνδυνος, δήλωσε ο Dr. Issa Dahabreh, από το Tufts Medical Center στη Βοστόνη.


Η έρευνά του δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of the American Medical Association’.
Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία 14 ερευνών που εξέταζαν τη σχέση μεταξύ της άσκησης, της σεξουαλικής δραστηριότητας και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Ανακάλυψε ότι άνθρωποι έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, όταν ασκούνται σε σχέση με την καθιστική ζωή.
Επίσης έχουν 2,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή αμέσως μετά. Τα ευρήματα δεν αφορούν τον ξαφνικό θάνατο από καρδιά επειδή δεν υπήρχαν έρευνες που να εξετάζουν τη σχέση μεταξύ σεξουαλικής επαφής και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Η ερευνήτρια Jessica Paulus, δήλωσε ότι ο κίνδυνος είναι αρκετά υψηλός, σύμφωνα με τις έρευνες, αλλά η περίοδος αυξημένου κινδύνου είναι σύντομη. Οι αυξημένοι κίνδυνοι είναι για μικρή διάρκεια, κατά τη διάρκεια και μια έως 2 ώρες μετά τη σωματική ή σεξουαλική δραστηριότητα, δήλωσε η Paulus.
Εξαιτίας αυτού, ο κίνδυνος σε ένα χρόνο παραμένει αρκετά χαμηλός.
Σε 10.000 ανθρώπους, κάθε σωματική ή σεξουαλική δραστηριότητα ανά εβδομάδα μπορεί να συσχετιστεί με αύξηση 1 έως 2 περιστατικών καρδιακής προσβολής ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ανά έτος, δήλωσε η Paulus.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συνδυαστούν τα ευρήματα με αυτά άλλων ερευνών που αποκαλύπτουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου κατά 30%.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, άνθρωποι που δεν ασκούνται τακτικά πρέπει να αρχίσουν με αργούς ρυθμούς κάποιο πρόγραμμα άσκησης και σταδιακά να αυξάνουν την έντασή της με το πέρασμα του χρόνου. Η ερευνήτρια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η άσκηση βλάπτει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin