Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Σε εξέλιξη νέα δικαστική εμπλοκή της Apple

 
Με απόφασή του, αμερικανός δικαστής καλεί τον επικεφαλής της εταιρείας Apple Inc., Στηβ Τζομπς, που τελεί σε ιατρική άδεια, να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των συνηγόρων ομάδας καταναλωτών με την οποία βρίσκεται σε αντιδικία, για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού. Ειδικότερα, ο δικαστής του δικαστηρίου της Β. Καρολίνας, διατάσσει τον Τζομπς να απαντήσει τις ερωτήσεις που θα του υποβάλουν οι δικηγόροι, απασχολώντας τον, ωστόσο, για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεκριμένοι καταναλωτές προσέφυγαν ομαδικά κατά του αμερικανικού κολοσσού, υποστηρίζοντας ότι η Apple δημιούργησε μονοπώλιο στο κατέβασμα μουσικής από το διαδίκτυο τόσο με τη συσκευή της iPod όσο και με το κατάστημα iTunes. Σημείο κλειδί για την υπόθεση κρίνεται το λογισμικό Fairplay, με το οποίο η εταιρεία εξασφαλίζει ότι τα iPod θα μπορούν να αναπαραγάγουν μόνο μουσική που έχει αγοραστεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.
Στο παρελθόν, οσάκις, έχει δοθεί, με την ανάπτυξη λογισμικού από τρίτους, η δυνατότητα στους χρήστες της εν λόγω συσκευής να αναπαραγάγουν μουσική που έχει "κατέβει" με άλλον τρόπο, η Apple προχωρούσε άμεσα στην αναβάθμιση του συστήματός της, προκειμένου να προστατεύσει, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες, το μονοπώλιό της. Το 2004, αντίστοιχου περιεχομένου και σκοπού λογισμικό ανέπτυξε η εταιρεία RealNetworks, πριν να εκτοπιστεί και πάλι από αναβάθμιση του λογισμικού της Apple. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση καλείται τώρα να διαφωτίσει το δικαστήριο ο Στηβ Τζομπς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin