Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Ισόβια στους τσαντάκηδες που σκότωσαν 77χρονη

 

Βαρειές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων στους δύο Ηρακλειώτες «τσαντάκηδες» που είχαν σκοτώσει μια 77χρονη! Συγκεκριμένα χθες το δικαστήριο επέβαλε Ισόβια, 17 χρόνια και οχτώ μήνες στους δύο νεαρούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 77χρονη Βιργινία Κοκοσάλη προκειμένου να της αποσπάσουν μόλις 40 ευρώ.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης αναγνωρίζοντας ότι ευθύνονται για το θάνατο της άτυχης ηλικιωμένης. Η υπόλοιπη ποινή που τους επιβλήθηκε αφορά στη διάπραξη μιας σειράς αρπαγών τσαντών σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών στην πόλη του Ηρακλείου. Μάλιστα κάποιες από τις παθούσες είχαν τραυματιστεί.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι, ότι δηλαδή είχαν το ακαταλόγιστο ή έστω ότι ήταν μερικώς ακαταλόγιστοι λόγω τοξικομανίας. Δεν τους αναγνώρισε επίσης κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας τους αμετανόητους.

Η μοναχοκόρη της άτυχης ηλικιωμένης δήλωσε σε σχέση με την απόφαση στην εφημερίδα 'Πατρίδα': «Για μας είναι η πρώτη ηθική δικαίωση. Όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ήταν σαν να μου χάριζαν τον ουρανό. Είναι το μόνο δώρο που μπορώ να προσφέρω στη μητέρα μου, η οποία σαν σήμερα είχε τα γενέθλια της».

Η ίδια, όπως αποκάλυψε, αν και συναισθηματικά φορτισμένη, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να μπορέσει να καταθέσει. Η κατάθεση της ήταν καταπέλτης, ενώ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δύο κατηγορουμένων.

Χθες κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων απέστειλε γράμμα στην κόρη της θανούσης.

Στο γράμμα ζητούσε συγνώμη αν και όπως έλεγε, δεν είχε χτυπήσει την 77χρονη. Ανέφερε ακόμα ότι δεν μπορούσε να ζει με τύψεις γιατί ήθελε να κοιτάζει το παιδί του στα μάτια και ζητούσε συγχώρεση από την ψυχή της 77χρονης.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Ξυριτάκης, επισήμανε ότι αν και η απόφαση φαίνεται αυστηρή, αποδίδει την απόλυτη δικαίωση στην κόρη της άτυχης γυναίκας και στον σύζυγο της, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο του 2009 βιώνουν έναν απίστευτο οικογενειακό δράμα.

Οι δύο κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους ζήτησαν συγνώμη, παραδέχτηκαν ότι άρπαξαν την τσάντα της ηλικιωμένης, αρνήθηκαν όμως ότι την χτύπησαν τόσο βάναυσα.

Η Μαρία Κοκοσάλη έζησε τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής της. Η μοίρα χτύπησε αλύπητα την οικογένεια της. Έχασε τον μοναδικό της αδελφό σε ηλικία μόλις 17,5 ετών. Ενάμιση χρόνο μετά «έφυγε» και ο πατέρας της. Πίσω έμειναν εκείνη και η μητέρα της και μοιραία δέθηκαν ακόμα πιο πολύ. Ο άδικος και βίαιος θάνατος της 77χρονης ανέτρεψε τον κόσμο της από τη μία στιγμή στην άλλη. Η άτυχη Βιργινία Κοκοσάλη διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 και υπέκυψε στα τραύματα της, στις 5 Οκτωβρίου.


πηγή 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin