Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Δωρεά 70 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα Gates για την παραγωγή τροφίμων

Εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, για την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα, σε Ασία και Αφρική.
Στόχος η αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που απειλούν την παραγωγή τροφίμων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως για παράδειγμα οι ασθένειες των φυτών, παράσιτα, φτωχά εδάφη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Στην προσπάθεια συμμετέχει και το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα διαθέσει 32 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία.
Το Ίδρυμα Gates έχει μακρά παράδοση στην αγροτική ανάπτυξη και έχει χορηγήσει συνολικά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση προγραμμάτων σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Στελέχη του ιδρύματος ανακοίνωσαν ότι τα χρήματα στο πλαίσιο της τελευταίας εκστρατείας θα διατεθούν για επιστημονική έρευνα που θα βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν περισσότερα και καλύτερα τρόφιμα.
Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων εντείνεται, καθώς η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των τροφίμων υπονομεύει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα παγκοσμίως.
Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα τον Φεβρουάριο, οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες να αυξηθούν κατά 44 εκατομμύρια οι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες που ζουν σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick, δήλωσε ότι οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και προειδοποίησε ότι οι επιπτώσεις μπορούν να περιπλέξουν τις εύθραυστες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin