Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Εξιχνιάσθηκαν 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Εξιχνιάσθηκαν 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας 

Βρέφη ηλικίας ενός έτους ήταν τα μικρότερα παιδιά που εντοπίστηκαν να «πρωταγωνιστούν» σε σεξουαλικά... βασανιστήρια, σε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έχει κατασχεθεί κατά καιρούς από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ελάχιστες λέξεις-«κλειδιά», ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ή κάποιες καλά «καμουφλαρισμένες» ιστοσελίδες και ο κάθε παιδόφιλος μπορεί να δει από απλές φωτογραφίες με γυμνά παιδιά μέχρι νήπια να εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις. Από τις διωκτικές αρχές έχει εντοπιστεί ακόμη και ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στην οποία μπορούσε κάποιος να βρεθεί με ένα «κλικ» σε σάιτ που πραγματευόταν θέματα... αστρονομίας.



Συγκλονιστικά στοιχεία από την ΕΛΑΣ
Τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών είναι συγκλονιστικά, ωστόσο δεν απεικονίζουν παρά μόνον ένα μέρος της πραγματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2009 μέχρι και πρόσφατα το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ασχολήθηκε με 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, ενώ συλλήψεις ατόμων σημειώθηκαν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από αυτές τις υποθέσεις οι 31 προέρχονται αποκλειστικά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και όχι από σήματα της Ιντερπόλ.
Τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας «περιπολεί» στο διαδίκτυο «τρέχοντας» ειδικά προγράμματα ανταλλαγής αρχείων, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ίχνη χρηστών που αναζητούν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει αξιωματικός, το πρόγραμμα αυτό δε διακινεί αρχεία, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να βρίσκουν ποιες ελληνικές συνδέσεις «κατεβάζουν» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι υπόλοιπες υποθέσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο σε σήματα της Ιντερπόλ και αφορούν ταυτόχρονες έρευνες σε πολλές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υπόθεσης «Σφυροκόπημα», οι έρευνες για την οποία ξεκίνησαν μετά από σήμα της Ιντερπόλ και είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων μόνο στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο διαδίκτυο είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνετ από 170 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη.
Παιδιά ενός κατώτερου Θεού
Παράλληλα, την τελευταία διετία οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν και με έντεκα υποθέσεις που αφορούσαν ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ σε δύο από αυτές είχε αναφερθεί ακόμη και βιασμός, με θύματα ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Μάλιστα, σε μία περίπτωση οι αστυνομικοί εντόπισαν βίντεο με ανήλικο αγοράκι που είχε γυριστεί με κινητό τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις τα παιδιά που εμφανίζονται στο υλικό παιδικής πορνογραφίας προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ή της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως π.χ. οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη.
Στην πλειοψηφία των φωτογραφιών ή των βίντεο τα παιδιά είναι ηλικίας 10 έως 12 ετών, ωστόσο υπάρχει και πιο σκληρό υλικό, με βρέφη ηλικίας ακόμη και ενός έτους, τα οποία κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες, ενώ σε κάποια από αυτά συμμετέχουν ακόμη και ζώα. Οσον αφορά το προφίλ των ατόμων που έχουν συλληφθεί από τη συγκεκριμένη υπηρεσία έχοντας στην κατοχή τους ή διακινώντας υλικό παιδικής πορνογραφίας, προκύπτει όχι μόνον ότι πρόκειται για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά και ότι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ανάμεσά τους είναι και επιχειρηματίες, άνεργοι, φοιτητές, ψυχίατροι και δικηγόροι, ακόμη και ένας σπουδαστής ιερατικής σχολής, ενώ η ηλικία των δραστών ξεκινάει από 21 ετών και φτάνει μέχρι τα 64.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin