Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon 10 Πράγματα που δεν γνωρίζετε (?) για το Twitter

 
1 ΚΩMΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Dick Costolo [@dickx], ο τωρινός πρόεδρος του Twitter, ήταν παλιότερα επαγγελµατίας κωµικός. Είχε γυρίσει, µάλιστα, κι ένα τηλεοπτικό σποτ για την Paramount. Βέβαια, αυτή τη δραστηριότητα την εξασκούσε πολύ πριν γίνει σοβαρός επαγγελµατίας του Web. Άλλωστε, είναι ο ιδρυτής του Feedburner, ενώ έχει περάσει και από την Google.

2 "ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ"
Κάθε αίθουσα συνεδριάσεων στα κεντρικά γραφεία του Twitter έχει την ονοµασία ενός διαφορετικού πτηνού όπως, για παράδειγµα, @plover [βροχοπούλι] και @starling [ψαρόνι]. Επιπλέον, οι κρεµάστρες σε κάθε δωµάτιο έχουν σχεδιαστεί ώστε να µοιάζουν µε κλαδιά, ενώ το λογότυπο της εταιρείας είναι χαραγµένο σε µαύρο χρώµα σε κάθε πόρτα γραφείου.

3 Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 140
Η εταιρεία έχει σχεδόν διπλασιάσει το προσωπικό της τους τελευταίους µήνες. Ο πιο... σηµαντικός από αυτούς ήταν ο 140ος υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται απλώς ως "140". Η εταιρεία, µάλιστα, έκανε ένα πάρτι γι΄ αυτόν όταν προσλήφθηκε. Έχασε, όµως, λίγο από την... αίγλη του, όταν προσλήφθηκε ο 141ος υπάλληλος.

4 "ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ TWEETS, ΠΑΡΑΚΑΛΩ"
O Biz Stone, συνιδρυτής του Twitter, έχει παραδεχτεί ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, όταν έστελνε διάφορα tweets για την προσωπική του ζωή [όπως "τώρα µόλις σηκώθηκα"], είχε δεχτεί παρατήρηση από τον άλλοτε CEO, Evan Williams [παραιτήθηκε από τη θέση του τον Οκτώβριο του 2010], να γράφει πιο ενδιαφέροντα και σοβαρά µηνύµατα.

5 ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ
Η χρηµατιστηριακή αξία του Twitter έχει ξεπεράσει τα 1,6 δισ. δολάρια, δηλαδή αρκετά µεγαλύτερη από την αξία των New York Times, που αγγίζει τα 1,1 δισ. δολάρια.

6 @STEVEBMICROSOFT
Και ο Steve Ballmer διαθέτει λογαριασµό στο Twitter, τον οποίο κρατούσε για πολύ καιρό µυστικό. Από τις λίγες φορές που το χρησιµοποίησε ήταν σε µια επίσκεψη που είχε κάνει το Νοέµβριο του 2010 στο Kiev Polytechnic Institute [KPI] της Ουκρανίας, όταν αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται πίσω από το @stevebmicrosoft. Έως τώρα ο πρόεδρος της Microsoft έχει γράψει µόλις τέσσερα tweets. Το πρώτο ήταν στις 19 Απριλίου 2009, όταν έγραφε σε αυτό "Russia here we go".

7 ΣΥΝΔΕΣΗ MΕ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
Ο Λευκός Οίκος προτείνει το Twitter στους χρήστες τού Internet για να θέτουν ερωτήσεις στον εκπρόσωπο Τύπου του αµερικανού προέδρου, Μπαράκ Οµπάµα. Πρόκειται για µια άµεση επικοινωνία µε τους αµερικανούς ψηφοφόρους.

8 @ASTYNOMIA
To Τwitter έχει επιλέξει εδώ και καιρό και η Ελληνική Αστυνοµία για να µας ενηµερώνει άµεσα για την κυκλοφορία στους δρόµους, για τις συλλήψεις τροµοκρατών και για τις διάφορες προσαγωγές υπόπτων.

9 "ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ WIKILEAKS
Όλοι οι λογαριασµοί της οµάδας hackers "Αnonymous", που υποστηρίζει το Wikileaks και η οποία θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα PayPal και στις εταιρείες πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard για λόγους εκδίκησης, σβήστηκαν από το Twitter και αυτό διότι παραβίαζαν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

10 Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΤΟΥ TWITTER
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος έχει τους περισσότερους followers στο Twitter; Για αρκετό καιρό ήταν η Britney Spears. Πλέον, όµως, την έχει ξεπεράσει η εκκεντρική Lady Gaga, που κάνει θραύση και στο Internet. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin