Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Wall Street Journal : Πιο πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας από της Αιγύπτου!

 
Πρόεδρος μεγάλης ξένης Τράπεζας για την Ελλάδα : ''Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να πληρώσουν το χρέος''.
 

Την διαπίστωση αυτή κάνει η εφημερίδα επικαλούμενη τους επενδυτές στην αγορά των ασφαλίστρων κινδύνων αλλά προφανώς αδιαφορεί για τους νεκρούς στην Αίγυπτο και τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους την ώρα που καταρρέει το καθεστώς.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα για να ασφαλίσει κανείς 10 εκατομύρια δολάρια ελληνικού χρέους από τη χρεοκοπία, χρειάζεται 835.000 δολάρια ετησίως όταν το αντίστοιχο ποσό για την Αίγυπτο ανέρχεται σε 440.000 δολάρια, για τη Σαουδική Αραβία στα 120.000 και για το Κατάρ στα 106.000 δολάρια.
 
''Αν και φαίνεται παράξενο, έχει λογική. Η Αίγυπτος, αν και πλήττεται από αβεβαιότητα, δεν μοιάζει να έχει πάρει ένα δρόμο που οδηγεί σε χρεοκοπία, αντίθετα, η Ελλάδα είναι διαφορετική ιστορία. Ενώ οι αρχές στο Νταβός έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας, αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί, και όχι «αν» θα συμβεί'' αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin