Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon O Έλβις είναι ζωντανός (στις σελίδες ενός μυθιστορήματος...)

Ο Micah Nathan στο μυθιστόρημά του «Losing Graceland», αναρωτιέται πως θα ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ αν ξεπερνούσε τα προβλήματα του και ήταν μαζί μας σήμερα στα 76 του χρόνια.


Φανταστείτε έναν 76χρονο ‘Ελβις να βγαίνει από την κρυψώνα του μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να συμμετάσχει σε διαγωνισμό καραόκε με τραγούδια του και να βγαίνει δεύτερος, επειδή «δεν μοιάζει» του Έλβις. Εάν πράγματι ζούσε, πιθανόν έτσι να γίνονταν τα πράγματα, αφού παρά τα άπειρα βιβλία και τις εκπομπές για τον ίδιο, λίγοι ξέρουν ποιος ήταν πραγματικά ο Έλβις, πέραν της εμφάνισης και φωνής του.

Στο νέο βιβλίο του Micah Nathan «Losing Graceland», ο πρωταγωνιστής είναι ένας άνεργος νέος, απόφοιτος ανθρωπολογίας, ο οποίος, ύστερα από το τέλος ενός δεσμού, αποφασίζει να οδηγήσει έναντι αμοιβής έναν μυστήριο ηλικιωμένο από το Buffalo στο Memphis. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο οδηγός αρχίζει να αναρωτιέται για την ταυτότητα του επιβάτη. Μήπως είναι όντως ο Έλβις;

Η ιστορία του Nathan δεν είναι τόσο για τον Έλβις, όσο για έναν δυστυχισμένο άνθρωπο. Και πιθανόν να μην υπήρξε κάποιος πιο δυστυχισμένος από τον ‘Ελβις, ειδικά προς το τέλος της ζωής του. Η ζωή του διαβάζεται σαν σαιξπηρικό έργο με τρεις πράξεις: ξεκινώντας από τη φτώχεια και το μηδέν, έγινε ένα παγκόσμιο είδωλο και εν συνεχεία ήρθε η παρακμή και η πτώση. Το μυθιστόρημα του Nathan λοιπόν αποτελεί την τέταρτη πράξη της ζωής του Έλβις, για το πώς ο ίδιος θα έβλεπε την πορεία του στη ζωή, τα επιτεύγματα και τα σφάλματα του.


πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin