Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αλλαγές στην Google


Αναβαθμίζει τη μηχανή αναζήτησης της η Google, προκειμένου να προσφέρει περισσότερη ποιότητα στα αποτελέσματα της, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/2) η εταιρεία.


Η Google λοιπόν ανακοίνωσε πως με την καινούρια μέθοδο θα υποσκελίσει τα sites “χαμηλής ποιότητας”, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Έτσι λοιπόν, δεκάδες sites που απλώς “μαζεύουν” σωρηδόν περιεχόμενο από άλλα site και πλασάρονται υψηλά στα αποτελέσματα της Google, αναμένεται να υποβαθμιστούν, καθώς η εταιρεία έκρινε πως δεν είναι καθόλου χρήσιμα για τους χρήστες.

Πρόκειται για τα αποκαλούμενα ως “content farms” τα οποία βγάζουν εύκολο κέρδος, παίρνοντας περιεχόμενο από sites με αυθεντικό περιεχόμενο και παίρνουν τα περισσότερα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Η Google λοιπόν ανακοίνωσε πως έκανε βελτιώσεις στους αλγόριθμους της, οι οποίοι πλέον θα ανεβάζουν σε υψηλότερες θέσεις τα sites που έχουν δικό τους περιεχόμενο.

Όμως, το πρώτο βήμα θα γίνει πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα θα επεκταθεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, περίπου το 12% των λέξεων που πληκτρολογούνται στην μηχανή αναζήτησης θα επηρεαστεί.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin