Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Google ενημέρωσε τον αλγόριθμο αναζήτησης της για να βοηθήσει στη μείωση των webspam στα αποτελέσματα αναζήτησης της

 
Οι αλλαγές αυτές έγιναν ως απάντηση στην αυξανόμενη κριτική κατά της Google σχετικά με τα αποτελεσμάτα αναζήτησης της μηχανής. Η κριτική εν μέρει έχει προέλθει από την εμφάνιση νεότερων μορφών webspam παράλληλα με το παραδοσιακό webspam (σελίδες που αποτελούνται από πολλές λέξεις-κλειδιά και φράσεις χωρίς συνάφεια ή γενικότερα "εξαπάτηση" με σκοπό την άνοδο στις υψηλότερες βαθμίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης).

 
Οι τελευταίες εστίες webspam συνήθως προέρχονται από τα λεγόμενα content farms και τοποθεσίες που αναπαράγουν περιεχόμενο (syndication sites). Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jeff Atwood του Stack Overflow επεσήμανε ότι κατά το τελευταίο έτος, μερικοί από τους αναπαραγωγείς του περιεχόμενου τους έβγαιναν υψηλότερα στα αποτελέσματα ακόμα και από το ίδιο το site. Με άλλα λόγια, τα κέντρα αναπαραγωγής περιεχομένου υπερέχουν των πρωτοτύπων.
Στην περίπτωση του Stack Overflow, το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε ένα μέλος της κοινότητας να γράψει μια επέκταση για το Google Chrome που είχε ως σκοπό να ανακατευθύνει στο Stack Overflow όταν αναγνώριζε πως γινόταν αναπαραγωγή από τρίτα syndicate sites.
Ο Matt Cutts, μηχανικός της Google και επικεφαλής της ομάδας για το webspam, απάντησε σε ορισμένες από τις επικρίσεις σε ένα blog post του και είπε πως η Google θα "δρομολογήσει πολλαπλές αλλαγές που θα μειώσουν τα επίπεδα του spam ακόμα χαμηλότερα, μεταξύ των οποίων μία αλλαγή που επηρεάζει κυρίως τα sites που αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλους και τους τόπους με ελάχιστο πρωτότυπο περιεχόμενο." Στο προσωπικό του blog, ο Cutts επιβεβαίωσε ότι οι αλλαγές αυτές έχουν όντως αρχίσει να ισχύουν.
Ο Cutts γράφει ότι αυτό ήταν μια "αρκετά στοχευμένη έναρξη" και ότι "το τελικό αποτέλεσμα για όσους χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της google, θα είναι να βλέπουν περισσότερο τα websites περιοχές που έγραψαν το αρχικό περιεχόμενο και όχι τα sites που αντέγραψαν ή υπέκλεψαν το περιεχόμενο της αρχικής τοποθεσίας".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin