Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το Facebook επιπλήττει τη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης

 
Προειδοποιητικό μήνυμα για ανάρμοστη συμπεριφορά απέστειλε στην Ακαδημία Τεχνών της Νέας Υόρκης το Facebook. Η επίπληξη αφορούσε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο προφίλ της σχολής και παραβιάζουν τον κώδικα ορθής συμπεριφοράς που επιβάλλει η διαχειρίστρια εταιρεία. Μεταξύ των ενεργειών που απαγορεύονται στα μέλη του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβάνεται και η ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών.
 
Εν προκειμένω πάντως, την επίπληξη προκάλεσε η ανάρτηση φωτογραφίας ενός σχεδίου στο οποίο απεικονιζόταν μία γυμνή γυναίκα από τη μέση και πάνω. Όταν, αρκετές ημέρες μετά την αρχική ανάρτηση, ο υπεύθυνος του προφίλ της Σχολής στο Facebook επιχείρησε να μπει στον λογαριασμό, διαπίστωσε ότι η λειτουργία του είχε ανασταλεί για μία εβδομάδα. 
 
Στη συνέχεια, ο διαχειριστής του λογαριασμού αποφάσισε να ενημερώσει το ιστολόγιο της Σχολής για το περιστατικό, με δεδομένο, όπως υποστηρίζει, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσει με την διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Κατόπιν της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, το Facebook με ανακοίνωσή τους τονίζει ότι έκανε λάθος καθώς παρά τη γενική απαγόρευση γύμνιας, είναι πάγια, αν και άγραφη πολιτική, να επιτρέπονται τα έργα τέχνης έστω κι αν πρόκειται για την απεικόνιση γυμνών θεμάτων. Παρά την μεταμέλεια του Facebook και τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για μεμονωμένο σφάλμα, αρκετοί καλλιτέχνες έσπευσαν να αποκαλύψουν ότι είχαν και οι ίδιοι πέσει θέμα παρόμοιας πρακτικής, την οποία χαρακτηρίζουν ως λογοκρισία.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin