Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Facebook: Επιτέλους εισάγει HTTPS!

 facebook Facebook: Επιτέλους εισάγει HTTPS!
Ύστερα από χιλιάδες requests και συζητήσεις επί συζητήσεων, το Facebook προσέθεσε τη δυνατότητα στους χρήστες να εισάγονται στο λογαριασμό τους μέσω ασφαλής σύνδεσης HTTPS.

Το γεγονός αυτό θα ενισχύσει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό την ασφάλεια των χρηστών στο δημοφιλέστερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Το HTTPS είναι συνδυασμός των πρωτόκολλων HTTP και SSL δίνοντας τη δυνατότητα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του διαδικτυακού διακομιστή.
 
Χωρίς το πρωτόκολλο HTTPS ο χρήστης είναι εκτεθειμένος μεταξύ άλλων και σε επιθέσεις sniffing. Για παράδειγμα εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook μέσω public Wi-Fi με πρωτόκολλο HTTP, οποιοσδήποτε έχει εγκατεστημένο το Firesheep για Firefox, μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Αλλά με τη χρήση πρωτοκόλλου HTTPS θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Η νέα αυτή δυνατότητα που παρέχει το Facebook στους χρήστες του, υπάρχει πλέον σαν επιλογή στη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού. Αν ακόμη δεν είναι διακριτό στο δικό σας λογαριασμό μην ανησυχείτε, το Facebook θα το εισάγει σταδιακά στους λογαριασμούς όλων των χρηστών εντός των επόμενων εβδομάδων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin