Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon EcoTexnologia 2011: Η τεχνολογία στο πλευρό του περιβάλλοντος

 
Οι «πράσινες» τεχνολογίες είναι το αντικείμενο της σειράς συνεδρίων που ξεκινά στις 12 Μαρτίου, στα πλαίσια του ενημερωτικού προγράμματος EcoTexnologia 2011 το οποίο θα πραγματοποιηεί στο Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος»

Βασική επιδίωξη του  συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων που επηρεάζουν και καθορίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στην καταπολέμηση της οικολογικής καταστροφής.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει:
1. Στην ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογιών, με την χρήση των οποίων, προστατεύεται το περιβάλλον, και επιλύονται σοβαρά οικολογικά προβλήματα. Ως παράλληλος στόχος της ενέργειας αυτής, ορίζεται η παρουσίαση, προτάσεων που υπηρετούν την βιώσιμη ανάπτυξη των οργανισμών συνδιάζοντας την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντικη προστασία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον ανοιχτό διάλογο με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να γίνει κατανοητή η σημασία μιας τέτοιας επένδυσης .
2. Στην παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και εργασιών της επιστημονικής κοινότητας, που υποστηρίζουν την λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών.
3. Στην ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία, τις προτεινόμενες εναλλακτικές, την υφιστάμενη κατάσταση, κ.λπ. ώστε να είναι σε θέση ο καθένας, να επιλέγει με ορθά κριτήρια καθώς και να προστατευτεί ως καταναλωτής, αλλά κυρίως ως υπεύθυνος πολίτης.
4. Στην ενημέρωση των Δημόσιων Φορέων με σκοπό την σωστή διαχείριση και προώθηση των εν λόγω τεχνολογιών, αλλά και την υιοθέτηση τους σε κρατικό επίπεδο
5. Στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, που θα μετουσιωθεί στον καθημερινό τρόπο ζωής, και κατά συνέπεια θα οδηγήσει, αφενός στην πρόληψη της βλάβης της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Στο πρώτο συνέδριο, στις 12 Μαρτίου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά η θεματολογία, οι σκοποί, αλλά και οι δράσεις του EcoΤexnologia 2011. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συνεδρίου θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης, η επίσημη παρουσίαση του Μαθητικού Διαγωνισμού Eco-Λόγιο 2011 και η έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας της EcoΤexnologia στον τομέα της εκπαίδευσης, των δημόσιων φορέων, των δικαστικών, των καταναλωτών και του επιχειρηματικού κόσμου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin