Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Cinema for Peace ή αλλιώς «Όσκαρ συνείδησης»

 
Ο Σον Πεν, ηθοποιός, ο Mπομπ Γκέντοφ, ιρλανδός ροκ σταρ και ο Eντουιν «Buzz» Ολντριν, αστροναύτης του Apollo 11, τιμήθηκαν στο δέκατο γκαλά που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Cinema for Peace”, στις 14 Φεβρουαρίου. Και οι τρεις τους διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους.
Ο Αμερικανός ηθοποιός βραβεύθηκε για την ανθρωπιστική προσφορά του στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010. Ο «Buzz» Ολντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη σελήνη παρευρέθηκε στο γκαλά, που έγινε στο Konzerthaus Am Gendarmenmarkt του Bερολίνου, προκειμένου να μιλήσει για το “Project Earth”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Opel που έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της ζωής στη γη. Το “Project Earth” θα στηρίζει φοιτητές-επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα ζώα, τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η Opel είναι χορηγός στο φεστιβάλ για πρώτη φορά.

Ο Mπομπ Γκέντοφ έχει χαρακτηρίσει την εκδήλωση «όσκαρ συνείδησης» και είναι θερμός υποστηρικτής της. Φέτος συμμετείχε στη διεθνή επιτροπή. Μεταξύ άλλων στο γκαλά παρευρέθηκαν η Jeanne Marine, η Bianca Jaggarκαι η Nastassja Kinski.
Το “Cinema for Peace” είναι ένας διεθνής οργανισμός φιλανθρωπιών που οργανώνει κάθε χρόνο ένα γκαλά, το οποίο χρησιμοποιεί ως έναυσμα για την προβολή της ειρήνης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Η οργάνωση ξεκίνησε το 2002 και έχει μέλη από τον κόσμο του κινηματογράφου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Leonardo Di Caprio, η Nicole Kidman, η Catherine Deneuve, ο Richard Gereκαι ο George Clooney. Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο (ως παράπλευρη εκδήλωση της Berlinale) και τιμά ταινίες που εστιάζουν σε ηθικές αξίες, κοινωνικά και πολιτικά θέματα και την ειρήνη.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin