Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συνέλαβαν δυο γνωστούς bloggers για εκβιασμό


 
Γιατί συνελήφθησαν δυο bloggers στην Αθήνα από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Πώς εισέβαλλαν σπίτι τους και με ποιες κατηγορίες παραπέμπονται; 


Συνέλαβαν δύο bloggers, έναν άνδρα και μια γυναίκα, ηλικίας 50 και 38 ετών αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της απόπειρα εκβίασης, απόπειρας παράνομης βίας, και συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση. Πώς έγινε η σύλληψη;
Μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος των διαχειριστών-υπεύθυνων συγκεκριμένου blog, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε κατεπείγουσα δικογραφία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις.
Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήσαν έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων, κατά την διάρκεια της οποίας, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ότι οι συλληφθέντες ήταν τελικά οι διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας μέσως της οποίας δημοσιεύονταν οι αναρτήσεις.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο αποδείκνυε την παράνομη δράση των δραστών, καθώς και σημειώσεις με καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Στo σπίτι των κατηγορουμένων bloggers βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ,
• 11 cd και dvd,
• μια δισκέτα Η/Υ,
• ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις,
• χειρόγραφες σημειώσεις.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin