Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Πορεία εκατομμυρίων» σήμερα στο Κάιρο.

 
 Με το στρατό της Αιγύπτου να δηλώνει ότι θεωρεί τα αιτήματα των διαδηλωτών δίκαια και πως δεν πρόκειται να ανοίξει πυρ εναντίον τους, οι κινητοποιήσεις των διαδηλωτών που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία αποκτούν άλλη δυναμική ιδίως σήμερα που έχουν προγραμματίσει «πορεία διαμαρτυρίας ενός εκατομμυρίου ανθρώπων» ζητώντας με αυτόν τον τρόπο τον εκδημοκρατισμό της χώρας. 


Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων ευελπιστούν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας και έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες που επιθυμούν την αποχώρηση του εδώ και 30 χρόνια προέδρου της χώρας και τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στο Κάιρο αλλά και στην Αλεξάνδρεια. 
 
Ενθαρρυντική ήταν η ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού που αναγνώρισε ως δίκαια τα αιτήματα των εξεγερμένων πολιτών και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει πυρ εναντίον τους. 

"Η παρουσία του στρατού είναι για το καλό σας και αποσκοπεί στη δική σας ασφάλεια...δεν θα καταφύγουμε στη χρήση βίας εις βάρος του μεγάλου λαού μας". Με αυτό τον τρόπο ο στρατός αναγνωρισε τη νομιμότητα των αιτημάτων του λαού και τόνισε ότι εγγυάται το δικαιώμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, όταν αυτή γίνεται με ειρηνικά μέσα.
Ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις δολιοφθορές και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και προειδοποίησε τους παράνομους ότι δεν θα ανεχθεί περιστατικά πλιάτσικου και τρομοκράτησης των πολιτών.
Παράλληλα χθες ο  Αιγύπτιος αντιπρόεδρος, Ομάρ Σουλεϊμάν, δήλωσε  πως ο Μουμπάρακ του ζήτησε να ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές παρατάξεις προκειμένου να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
Χθες ο Μουμπάρακ διόρισε νέα κυβέρνηση αντικαθιστώντας τον μισητό στο λαό υπουργό Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Αντλι. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των κινητοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα. Οι μεγάλες διαδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ακολουθώντας το παράδειγμα της Τυνησίας και η οργάνωση επιτεύχθηκε μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του Facebook και του twitter, γεγονός που εξώθησε την κυβέρνηση να μπλοκάρει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Ωστόσο χθες η εταιρία Google ανακοίνωσε ότι δρομολόγησε μία νέα υπηρεσία για το κοινό της Αιγύπτου ώστε να μπορούν να στέλνουν μηνύματα μέσω Twitter, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με αυτή τη νέα εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να καλεί ένα αριθμό τηλεφώνου, να αφήνει φωνητικό μήνυμα και αυτό θα αναρτάται αυτόματα στην υπηρεσία μηνυμάτων του Twitter. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin