Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αναμένουν αντεπίθεση του Καντάφι


Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις περιμένουν αντεπίθεση των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων σήμερα, αφού ο λίβυος ηγέτης αψήφησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να παραιτηθεί.Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι δύναμη δύο χιλιάδων πιστών στον Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη.


"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Θα επιτεθούν σύντομα", δήλωσε πρώην αξιωματικός της αστυνομίας που προσχώρησε στην εξέγερση. "Εάν πολεμάμε για την ελευθερία, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε γι΄αυτήν", είπε.

Κάτοικοι, και σε συνοικίες της Τρίπολης, έχουν στήσει οδοφράγματα για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του καθεστώτος. Στρατηγός στην ανατολική περιοχή της χώρας, όπου έχουν επικρατήσει οι εξεγερμένοι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στο δυτικό τμήμα. "Οι αδελφοί μας στην Τρίπολη λένε: "Μέχρι στιγμής είμαστε καλά, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια...εάν ζητήσουν βοήθεια , είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε", δήλωσε ο στρατηγός Αχμεντ ελ-Γκατράνι στη Βεγγάζη.

Πολιτικοί αναλυτές περιμένουν ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις θα καταλάβουν την πρωτεύουσα και θα σκοτώσουν τον Καντάφι, αλλά προειδοποιούν ότι ο λίβυος ηγέτης διαθέτει αρκετή στρατιωτική δύναμη για να προκαλέσει χάος και εμφύλιο πόλεμο, όπως άλλωστε έχουν απειλήσει οι γιοι του.

Στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε ότι δύο γαλλικά αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και προσωπικό αρωγής θα αναχωρήσουν "εντός των επομένων ωρών" με προορισμό της Βεγγάζη.

Στέλεχος της λιβυκής πετρελαϊκής εταιρείας Arabian Gulf Oil, που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή της χώρας, δηλώνει σήμερα στην Wall Street Journal ότι οι αποστολές πετρελαίου είναι έτοιμες να επαναληφθούν.

Ένα δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει 700.000 βαρέλια πετρελαίου επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Τομπρούκ τη νύκτα με προορισμό την Κίνα, δήλωσε ο Χάσαν Μπουλίφα , μέλος της επιτροπής διοίκησης της εταιρείας, στην αμερικανική εφημερίδα.

Οι αντικαθεστωτικοί έχουν αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας μετά την παραίτηση του προέδρου της Αμπντουλγουανίς Σάαντ, πιστού στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.Το τελευταίο φορτίο πετρελαίου από την ανατολική Λιβύη απέπλευσε στις 19 Φεβρουαρίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin