Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Χωρίς εκπλήξεις και ... Κυνόδοντα τα Όσκαρ



«Ο Λόγος του Βασιλιά», το αδιαμφισβήτητο φαβορί, απέσπασε τελικά τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες - καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και, φυσικά, Α΄ Ανδρικού ρόλου για τον Κόλιν Φερθ.




Δυστυχώς, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε τελικά ο In a better world από τη Δανία.
Χωρίς εκπλήξεις και ... Κυνόδοντα τα Όσκαρ
Η Νάταλι Πόρτμαν για την ερμηνεία της ως λευκός και μαύρος κύκνος στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.
Τέσσερα βραβεία απέσπασε και το Inception, και τρία το Social Network

Από δύο Όσκαρ απέσπασαν τα The FighterToy Story 3 και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Στην Μελίσα Λίο για την ερμηνεία της στο The Fighter απονεμήθηκε, το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Τhe Fighter.

Το βραβείο σκηνογραφίας απέσπασε Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ το δεύτερο, εκείνο της φωτογραφίας απέσπασε το Inception.

Στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, κέρδισε, επίσης όπως αναμενόταν, το Toy Story 3, ενώ το βραβείο για την μικρού μήκους καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων απέσπασε το The Lost Thing.

Ο Άαρον Σόρκιν κέρδισε, το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το Social Network, ενώ ο Ντέιβιντ Σάιντλερ κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον «Λόγο του Βασιλιά».

Στους Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (The Social Network) το Όσκαρ καλύτερης μουσικής, ενώ ο Ράντι Νιούμαν κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι με το We Belong Together από το Toy Story 3. 

Τρία Όσκαρ, ήχουηχητικών εφέ, οπτικών εφέ, απέσπασε το ΙnceptionΌσκαρ καλύτερου μοντάζκέρδισε το Social NetworkΒραβείο μακιγιάζ απέσπασε το Wolfman, ενώ Όσκαρ κοστουμιών απέσπασε η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους απέσπασε το Strangers No More, ενώ το God of Love αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μικρού μήκους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin