Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο "δράκος" μετά τη φυλακή


Στα πενήντα του χρόνια, λίγοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν πλέον τον Κυριάκο Παπαχρόνη, τον αποκαλούμενο και "δράκος της Δράμας", ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει τη θέση του στη μικρή κοινωνία της Λάρισας.


Κυκλοφορεί στους δρόμους με την παλιά μαύρη BMW είτε με το ποδήλατο του, μιλάει με λίγους, συναναστρέφεται με ελάχιστους, ενώ πίνει το ποτό και τον καφέ του σε κάποια παρακμιακά μαγαζιά.
«Τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος έχει εξαφανιστεί. Δεν κυκλοφορεί πολύ», λέει θαμώνας των καταστημάτων της περιοχής στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", προσθέτοντας πως «ίσως να φταίει μια νεαρή κοπέλα που δουλεύει στην περιοχή και του έχει κλέψει την καρδιά…».

Αποφεύγει τη δημοσιότητα και επιβιώνει με το χαρτζιλίκι από τους δικούς του ανθρώπους και κάποια χρήματα που αποκομίζει, πουλώντας αγιογραφίες που φτιάχνει ο ίδιος. «Από ότι ξέρουμε τα τελευταία δύο χρόνια έχει πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο. Δουλεύει σκληρά για να συμπληρώσει το εισόδημα του», σημειώνει πρώην κρατούμενος και φίλος του Παπαχρόνη.

Με την αποφυλάκισή του στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, ο Κυριάκος Παπαχρόνης είχε πάρει την απόφαση να μείνει για πάντα στη Λάρισα, καθώς εκεί είχε πολλούς φίλους αλλά και φίλες που θα τον βοηθούσαν να σταθεί στα πόδια του.

«Από τις έξι βαλίτσες που κουβαλούσε, οι δύο είχαν τα ρούχα του και οι υπόλοιπες σταυρουδάκια που έφτιαχνε όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή και εργόχειρα. Σκόπευε να τα πουλήσει σε μοναστήρια προς τέσσερα ευρώ το ένα. Θα μάζευε περίπου 80.000 ευρώ για να μπορέσει να ζήσει», περιγράφει φίλος του. «Μέσα από τη φυλακή, έδινε σε μοναστήρια, όμως όταν βγήκε έξω και προσπάθησε να ο ίδιος να προωθήσει τη δουλειά του, κανένας δεν τα αγόραζε και έτσι του έμειναν στο σπίτι», συμπληρώνει.

Και η αυτοβιογραφία του, δεν κατάφερε να εκδοθεί ποτέ αφού η γλώσσα που χρησιμοποιούσε και τα σημεία στα οποία έδινε έμφαση δεν … ενδιέφεραν κανέναν εκδότη. Όταν άρχισε να περνά δύσκολα, η ζωή που έκανε άρχισε να τον μεταμορφώνει.

«Έβαλε» κιλά, έβαψε τα λευκά του μαλλιά κατάμαυρα και η ομιλία του από εκλεπτυσμένη αρχαΐζουσα, έγινε και πάλι «βαριά» δημοτική. Κατά καιρούς αντιμετώπισε εχθρική συμπεριφορά από τους ντόπιους που θυμούνταν το ματωμένο του παρελθόν. Τότε κατέβαζε το κεφάλι και διακριτικά απομακρυνόταν για να αποφευχθούν τα θερμά επεισόδια.

Ο 50χρονος πρώην αξιωματικός των ΛΟΚ, πριν από τρεις δεκαετίες είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς αποκαλύφθηκε πως ήταν ο άνθρωπος που έστηνε καρτέρι σε Δράμα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, επετίθετο σε νεαρές γυναίκες, τις βίαζε και τις σκότωνε.

Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δις ισόβια για δύο ανθρωποκτονίες από πρόθεση, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε δύο από τα θύματα του, δύο απόπειρες βιασμού, μια κλοπή και δέκα περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Αποφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2004.

Απίστευτο είναι το γεγονός πως αν και ο Παπαχρόνης καταδικάστηκε και πέρασε 22 χρόνια στη φυλακή για δολοφονίες και βιασμούς νεαρών γυναικών είχε πάντα μεγάλη "πέραση" στο αντίθετο φύλο.

«Κατά καιρούς, είχε σχέση με διάφορες γυναίκες. Όμως το τελευταίο διάστημα τα έχει βρει με μια νεαρή ξανθιά κοπέλα που εργάζεται στην περιοχή. Μάλιστα δεν υπάρχει μέρα που να μην περάσει από το χώρο που εργάζεται…», αναφέρει άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin