Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Θετικοί οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό


 
Άκρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης διαδυκτικής εταιρίας ταξιδιών στον κόσμο, Expedia. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, για πρώτη φορά καταγράφονται σημαντικές κρατήσεις για τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο, ενώ τα στοιχεία Μαΐου και Ιουνίου χαρακτηρίζονται πολύ ενθαρρυντικά.

Εκτιμάται ότι στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού έχει συντελέσει η απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που ως αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω μείωση των τιμών στις τιμές των ξενοδοχείων.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το γραφείο της Expedia στην Αθήνα, σημειώθηκε ότι το 2010 οι κρατήσεις δωματίων σε ελληνικά ξενοδοχεία που πραγματοποιήθηκαν μέσω ειδικών προωθητικών προσφορών αντιπροσώπευσαν το 43% του συνόλου των κρατήσεων της Expedia. Συγκεκριμένα οι κρατήσεις μέσω πακέτων στα ελληνικά νησιά για το 2010 σημείωσαν αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα μέσω της Expedia ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείας (36%) ενώ οι υπόλοιπες κύριες αγορές περιλαμβάνουν την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις τιμές των δωματίων στα ελληνικά ξενοδοχεία, η κράτηση των οποίων έγινε μέσω της Expedia κατά 2010, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2009 παρουσιάζοντας μικρή πτώση από τον Οκτώβριο και μετά. Μάλιστα αναμένεται αυτή η πτώση των τιμών να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά.

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin