Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Απαγόρευση εξόδου στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας

 troktiko   5270 777730 262x300 Απαγόρευση εξόδου στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας
Η Γενική εισαγγελία στην Ουκρανία κατέστησε σήμερα σαφές ότι απαγορεύεται στη Γιούλια Τιμοσένκο, που τελεί σε κατ’ οίκον επιτήρηση στο Κίεβο,να μεταβεί στο Φεβρουάριο ατις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τιμοσένκο αν μετέβαινε στις Βρυξέλλες θα παρέμενε εκεί εξόριστη.


«Ο ανακριτής απέρριψε το αίτημα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, που ζήτησε να τής επιτραπεί να ταξιδέψει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής εισαγγελίας. «Διαθέτουμε προκαταρκτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τιμοσένκο θα επωφεληθεί από το ταξίδι (στις Βρυξέλλες), γιά να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να μην υπαχθεί στη δικαστική έρευνα», τονίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το πρώτο χρονικώς αίτημα από την Τιμοσένκο, επισημάνθηκε δε από τη Γενική εισαγγελία ότι οι προσκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, «δεν ήταν μεταφρασμένες στην ουκρανική γλώσσα».

Η Τιμοσένκο θήτευσε πρωθυπουργός από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2005 και δεύτερη φορά έκανε μία μεγαλύτερη θητεία στην πρωθυπουργία, συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο 2010.

Τώρα, κατηγορείται ότι έκανε «κατάχρηση εξουσίας», ενώ «υπεξαίρεσε κεφάλαια», προερχόμενα από την πώληση των δικαιωμάτων εκμπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Πέρυσι, η Τιμοσένκο θέλησε να εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας, αλλά έχασε την εκλογή αυτήν από το Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που εξελέγη με σύνθημα «τη διαφάνεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin