Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σπάνιες φωτογραφίες "χαμένης φυλής" του Αμαζονίου

 
Σειρά αεροφωτογραφιών μίας φυλής με ελάχιστες έως καθόλου επαφές με τον έξω κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι απομονωμένοι πολιτισμοί του Αμαζονίου να προστατευθούν από τους παράνομους υλοτόμους που περνούν τα σύνορα από το Περού.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ενήλικες και παιδιά με τα πρόσωπα βαμμένα κόκκινα να δείχνουν και να κοιτούν έκπληκτοι το ελικόπτερο από τα οποίο λαμβάνονται οι φωτογραφίες.
Εκτιμάται πως οι άνθρωποι που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι απόγονοι μίας εκ των φυλών που υπέστησαν απίστευτες ωμότητες στα τέλη του 19ου αιώνα, με πολλούς να καταφεύγουν στις βαθύτερες κοιλότητες του δάσους για να προστατευτούν.

Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων (Funai) της Βραζιλίας, έναν κυβερνητικό οργανισμό για την προστασία των αυτοχθόνων, με την ελπίδα να προστατευτούν τα εδάφη τους και να διατηρήσουν την απομονωμένη ύπαρξή τους.

Η γνησιότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται και από την Coiab, μια οργάνωση των Ινδιάνων του Αμαζονίου. «Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη αυτών των λαών, για αυτό και υποστηρίζουμε τη χρήση αυτών των εικόνων που το αποδεικνύουν» δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης Marcos Apurina.

«Τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ειδικότερα το δικαίωμά τους στη ζωή αγνοήθηκαν, συνεπώς είναι σημαντικό να τους προστατεύσουμε», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τo Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων.

Οι περισσότεροι αυτόχθονες της Αμερικής είναι απόγονοι Ασιατών που έφτασαν στην Αμερική πριν από 13 με 17 χιλιάδες χρόνια, διασχίζοντας μια γέφυρα ξηράς που συνέδεε τότε τη Σιβηρία με την Αλάσκα. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin