Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πρέπει να προστατέψουμε το Ιντερνετ.

Αρχές Ιανουαρίου άρχισε η εφαρμογή του νόμου Hadopi κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, στην Γαλλία. Ο νόμος των τριών χτυπημάτων (three strikes) όπως είναι και αλλιώς γνωστός υπερψηφίστηκε το 2009 μετά από πολλές εντάσεις στο νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Γαλλίας. Και οι ενστάσεις ήταν δικαιολογημένες!

Προβλέπει πως όσοι χρήστες κατεβάζουν παράνομα από το διαδίκτυο θα λαμβάνουν μία ηλεκτρονική επιστολή (email) από την νεοσύστατη αρμόδια αρχή. Αν επιμείνουν να κατεβάζουν παράνομα θα λαμβάνουν μία γραπτή επιστολή και εάν ακόμα και τότε ο χρήστης συνεχίζει να κατεβάζει τέτοιο υλικό τότε θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη/κατηγορούμενου.

Η κρατική αρχή που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των παραπάνω διαδικασιών είναι η Hadopi, από τα αρχικά του γαλλικού τίτλου «Ανώτατη αρχή διανομής έργων και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο». Ο νόμος hadopi είχε την ισχυρή και επίμονη υποστήριξη του Προέδρου Σαρκοζί και ασφαλώς της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Και μην χαίρεστε οτι απλά αυτά συμβαίνουν στην Γαλλία... διότι απ΄οτι διάβασα στο Nouvel Observateur μυστικές συγκεντρώσεις γίνονται απο τον Αύγουστο 2010 στις Βρυξέλλες μεταξύ της Commission, Google, Amazon και άλλες εταιρείες για το μέλλον των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. 

Χάρη στην τεχνολογία Deep packet inspection η οποία επιτρέπει σε κάθε Internet Provider να ελέγχει τα πάντα που κάνετε, το μέλλον παιδιά του Ιντερνετ οπως το ξέρουμε πιστεύω θα αλλάξει εαν δεν κάνουμε κάτι. Κάθε e-mail που στέλνετε, κάθε μήνυμα που γράφετε και οτιδήποτε κατεβάζετε θα ελέγχεται αυτομάτος. Οτι πακέτο πληροφοριών γενικότερα φεύγει και έρχεται στον Η/Υ σας θα ελέγχεται και κάποιοι θα αποφασίζουν εαν είστε νόμιμοι ή οχι. Μπορεί να αρχίσει με το τι και καλά κατεβάζετε αλλά μπορεί να πάει και πολύ πιο μακριά στο μέλλον και να το παίζουν μερικοί private police...


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin