Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι δεινόσαυροι επέζησαν από τη μαζική εξαφάνιση

Oι δεινόσαυροι έζησαν 700.000 χρόνια περισσότερο από ό,τι πίστευαν ως σήμερα οι παλαιοντολόγοι. Αυτό αποδεικνύεται από τη μελέτη ενός απολιθωμένου οστού δεινοσαύρου που εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό.

Εφόσον η μελέτη αυτή ισχύει, τότε φαίνεται ότι τρίζουν τα θεμέλια της κρατούσας θεωρίας η οποία αναφέρει πως οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από 65,5-66 εκατομμύρια χρόνια, όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης έπεσε στη Γη.

Τα «συντρίμμια» και η σκόνη αυτής της σύγκρουσης μπλοκάρισαν για μεγάλο διάστημα το φως του Ηλιου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ακραία κλιματικά φαινόμενα. Η βλάστηση εξαφανίστηκε και μαζί της υποτίθεται ότι πέθαναν και οι δεινόσαυροι.

Αυτό πίστευαν οι επιστήμονες έως σήμερα. Διότι τώρα η ανάλυση ενός απολιθωμένου οστού που ανήκε σε έναν φυτοφάγο δεινόσαυρο (αδρόσαυρος) έδειξε ότι η ηλικία του ήταν μόλις 64,8 εκατομμύρια έτη. Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος έζησε τουλάχιστον 700.000 χρόνια μετά τη μαζική εξαφάνιση.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτας στον Καναδά χρησιμοποίησε μια νέα μέθοδο χρονολόγησης προκειμένου να προσδιορίσει την ηλικία του απολιθωμένου οστού καθώς και το τι έτρωγε το τεράστιο αυτό ον. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης δρα Λάρι Χίμαν, είναι πιθανό ότι μετά τη μαζική εξαφάνιση συνέχισε να υπάρχει βλάστηση σε κάποιες περιοχές, με αποτέλεσμα ορισμένα είδη δεινοσαύρων να είναι σε θέση να επιβιώσουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin