Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι πολλές... οθόνες καθυστερούν την ομιλία στα παιδιά

 

Πολλές ώρες μπροστά από τη τηλεόραση ή τον υπολογιστή μπορεί να δυσχεράνουν την ανάπτυξη της ομιλίας στα παιδιά, υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα. 

Ένας στους έξι γονείς στη Βρετανία πιστεύει ότι ο χρόνος μπροστά από μία οθόνη συνιστά ένα σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση προβλημάτων επικοινωνίας, τα οποία επηρεάζουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανηλίκους στη Βρετανία. Επιπλέον το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν προβλήματα στην ομιλία τους αν οι γονείς δεν επικοινωνούν αρκετά μαζί τους. 

Τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτουν από μία δημοσκόπηση σε 6000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3000 γονέων, που διεξήχθη από τη βρετανική οργάνωση Communication Trust με αφορμή την εκστρατεία Hello - το βρετανικό έτος επικοινωνίας. Διαπιστώθηκε ότι το 16% των ενηλίκων και το 17% των γονέων πιστεύουν ότι μία από τις βασικότερες αιτίες που τα παιδιά αναπτύσσουν προβλήματα στην ομιλία, τη γλώσσα και την επικοινωνία είναι οι υπερβολικές ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση. 

Παράλληλα ένας στους τρεις γονείς ανησυχεί ή έχει ανησυχήσει στο παρελθόν για τις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών του. Ωστόσο, μόλις ένας στους τέσσερις γονείς γνωρίζει ότι κατά μέσο όρο τα μωρά λένε την πρώτη τους λέξη μεταξύ των 12 και των 18 μηνών, ενώ το 31% πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει μεταξύ των έξι και οκτώ μηνών. Και μόλις το ένα πέμπτο των γονέων γνωρίζει ότι τα παιδιά επικοινωνούν με προτάσεις τριών μέχρι πέντε λέξεων στην ηλικία των τριών ετών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin