Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αλλεργίες: Τι πρέπει να ξέρουμε

 
Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους τρεις ανθρώπους θα εκδηλώσει κάποια αλλεργία σε μια στιγμή της ζωής του.
Ποιες είναι
Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες είναι η αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα (μάτια), το άσθμα, τα δερματικά εξανθήματα, οι αλλεργίες που οφείλονται στις σφήκες και στις μέλισσες και οι τροφικές αλλεργίες. 

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζονται
Οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Ακόμη υπάρχει η πιθανότητα σε ουσίες που δεν μας επηρέαζαν κατά το παρελθόν να αναπτύξουμε αλλεργία. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα βρέφη μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματα ενώ παράλληλα τα παιδιά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα αλλεργιογόνα.
Τι τις προκαλεί
Τα αλλεργιογόνα είναι συγκεκριμένες ξένες ουσίες, στις οποίες οι άνθρωποι παρουσιάζουν υπερευαισθησία. Πρόκειται για πρωτεΐνες από άλλους οργανισμούς ή άλλες χημικές ουσίες και προκαλούν τις αλλεργίες. Στην οικιακή σκόνη το σημαντικότερο αλλεργιογόνο προέρχεται από τα ακάρεα, που είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που τρέφονται από τα νεκρά ανθρώπινα κύτταρα. Τα αλλεργιογόνα στους σκύλους και τις γάτες προέρχονται από το δέρμα και το σίελο. Οι πιο συνήθεις τροφές που οι άνθρωποι παρουσιάζουν αλλεργίες είναι το γάλα, οι ξηροί καρποί και τα οστρακοειδή. Τέλος, η γύρη είναι μία ακόμη πολύ δημοφιλής αιτία αλλεργίας.
Συμβουλές
  • Αν γνωρίζουμε πως είμαστε αλλεργικοί, καλό θα είναι να παίρνουμε κάποιες περαιτέρω προφυλάξεις.
  • Αποφεύγουμε χώρους με καπνό ή τσιγάρο.
  • Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα του κλιματιστικού.
  • Χρησιμοποιούμε άοσμα απορρυπαντικά.
  • Αποφεύγουμε εστίες πρασίνου το πρωί από 7.00-11.00 πμ λόγω υψηλής συγκέντρωσης γύρης.
  • Χρησιμοποιούμε γυαλιά ηλίου για να περιορίσουμε την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Αποφεύγουμε τις κολόνιες.
 
Η διάγνωση
Μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο. Αυτός θα σας υποδείξει το τι πρέπει να κάνετε. Σύμφωνα με ορισμένους αλλεργιολόγους, άνθρωποι που εμφανίζουν κάθε χρόνο συμπτώματα, πρέπει να υποβάλλονται σε ελαφριά προφυλακτική αγωγή από τις αρχές Φεβρουαρίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin