Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μότσαρτ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

55DDDE3EC609BBD47D89E6F9D9311813 
Μια εκπληκτική παράσταση που σίγουρα θα αφήσει εποχή στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μεσόγειος», το καλοκαίρι στο Ηράκλειο, εφόσον όλα πάνε καλά και όπως σχεδιάζονται σε επίπεδο δήμου.

Πρόκειται για τη φημισμένη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ιδομενέας», που θα ανέβει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης παράστασης θα είναι η πρεμιέρα της, καθώς θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στο χώρο των αρχαιοτήτων της Κνωσού.
Ήδη από πλευράς του δήμου έχουν ζητηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία, ώστε ο εκπληκτικός αυτός χώρος να φιλοξενήσει μια ιστορική παράσταση για ελάχιστους, ωστόσο, θεατές, (δε θα ξεπερνούν τους 100). Στη συνέχεια, βέβαια, η όπερα θα μεταφερθεί στο Κηποθέατρο, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν και οι υπόλοιποι λάτρεις αυτού του είδους τέχνης στο Ηράκλειο.

Για την παραγωγή της θα συμβάλει και ο ανεξάρτητος Ρώσος παραγωγός, ειδικός στην οργάνωση μουσικών φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων Vitaly Mironov, που και το 2010 είχε συνεργαστεί για τις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών στην πόλη μας.

Μετά την επιτυχία, που σημείωσε πέρυσι στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών φέτος θα επανέλθει αναβαθμισμένο και πολύ πλούσιο. Αναμένεται σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του δήμου Γιώργο Αντωνάκη να φιλοξενήσει τουλάχιστον 3.000 καλλιτέχνες, μερικοί εκ των οποίων πολύ γνωστά ονόματα στο χώρο της τέχνης στη Ρωσία και θα διαρκέσει όχι τρεις μέρες όπως πέρυσι, αλλά δέκα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin