Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ασθενής κατά φαρμακοβιομηχανίας για τους εθισμούς του

 
Εναντίον βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας προσέφυγε γάλλος ασθενής που κατηγορεί την εταιρεία ότι ευθύνεται για τους εθισμούς του στο σεξ και τον τζόγο. 
 
Ο προσφεύγων, γάλλος υπήκοος κατηγορεί, ενώπιον δικαστηρίου της Νάντης, τη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, και το σκεύασμά της Requip για τις κακές συνήθειες που απέκτησε. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο συγκεκριμένος ασθενής, που πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, ο ίδιος παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά του, μετά την έναρξη, το 2003, της χορήγησης του συγκεκριμένου φαρμάκου, η δράση του οποίου εστιάζεται στην ενίσχυση της παραγωγής και έκκρισης ντοπαμίσης. 
 
Ο 51 ετών άνδρας εθίστηκε στα τυχερά παιχνίδια, γεγονός που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της οικογένειάς του, δεν δίστασε να πραγματοποιήσει κλοπές, ενώ παρατήρησε και την εκδήλωση, από τη χρήση του σκευάσματος και μετά, αυξημένης σεξουαλικότητας. Η τελευταία αυτή αλλαγή στη συμπεριφορά του τον οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, όπου, όπως αναφέρει στην προσφυγή του, άρχισε να μεταμφιέζεται και να επιδεικνύεται. Όλες αυτές οι διαταραχές σταμάτησαν, σύμφωνα με τον προσφεύγοντα μετά και τον τερματισμό της λήψης του συγκεκριμένου φαρμάκου. 
 
Ο ίδιος, πάντως, επισημαίνει ότι ήταν ήδη πολύ αργά για την οικογένειά του που είχε υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα και ζητεί αποζημίωση 450.000 ευρώ από την εταιρεία, αλλά και τον νευρολόγο του, ο οποίος δεν τον είχε πληροφορήσει σωστά για τις παρενέργειες του σκευάσματος, όπως διατείνεται.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin