Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δύο βιβλία αποκαλύπτουν τα... άπλυτα του Ασάνζ

 
 Δύο από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν τις «διαρροές» του Τζούλιαν Ασάνζ (φωτογραφία), η βρετανική εφημερίδα «Τhe Guardian» και η αμερικανική «Νew Υork Τimes» καθώς και ένας πρώην συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks, στρέφονται τώρα εναντίον του με βιβλία που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν επαφές μαζί του λένε ότι ο 39χρονος Ασάνζ « έχει κάτι που θυμίζει τον Πίτερ Παν», δηλαδή... χοροπηδάει γύρω-γύρω όταν μιλάει και πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο. Ο Μπιλ Κέλερ, διευθυντής στους «Νew Υork Τimes», αποκαλύπτει ότι ένας από τους ρεπόρτερ του είπε ότι η συμπεριφορά τού Ασάνζ ήταν «πολύ περίεργη» και ότι « μύριζε σαν να μην είχε πλυθεί για ημέρες ».

Ο άνθρωπος πίσω από τη μεγάλη «διαρροή» των αμερικανικών απορρήτων εγγράφων περιγράφεται αλλού ως «εξαιρετικά ευφυής και καλλιεργημένος, αλλά υπερόπτης» .

Οι αποκαλύψεις θα κυκλοφορήσουν αύριο στις ΗΠΑ, σε ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Ανοιχτά Μυστικά: το WikiLeaks, ο πόλεμος και η αμερικανική διπλωματία».

Ο βρετανικός «Guardian» θα δημοσιεύσει τη δική του εκδοχή με τίτλο «WikiLeaks: Μέσα στον πόλεμο του Τζούλιαν Ασάνζ εναντίον της μυστικότητας».

Αλλο ένα βιβλίο 304 σελίδων θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα με τίτλο «Μέσα στο WikiLeaks: Τα χρόνια που πέρασα στο πιο επικίνδυνο website του κόσμου». Συγγραφέας είναι ο Ντάνιελ Ντόμσχαϊτ-Μπεργκ, που ίδρυσε μαζί με τον Ασάνζ το site το 2006.

«Το γεγονός ότι το WikiLeaks βρίσκεται σήμερα υπό τον αποκλειστικό έλεγχο ενός ανθρώπου με την προσωπικότητα του Ασάνζ αποτελεί κίνδυνο για πηγές και συνεργάτες... Καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, μας απείλησε, μας κράτησε επίτηδες στο σκοτάδι... Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τον λένε “δικτάτορα”» γράφει στο βιβλίο ο πρώην συνεργάτης του Ασάνζ.

Ο πόλεμος των βιβλίων για τον αμφιλεγόμενο Αυστραλό μόλις άρχισε. Και ο ίδιος εξάλλου θα εκδώσει τα απομνημονεύματά του εντός των προσεχών εβδομάδων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin