Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Παιδική εργασία στα εργοστάσια της Apple

 
91 παιδιά εργάζονται στα κατά τόπους εργοστάσια της Apple, κυρίως στην Κίνα, ενώ 137 εργαζόμενοι έχουν δηλητηριαστεί από εκπομπές εξανίου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όπως αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση των κατασκευαστών της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία διενεργείται προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες εργασίας των εργατών της στα εργοστάσια κατασκευής των iPhones, 91 ανήλικοι εργάστηκαν το 2010 σε 10 εργοστάσια, ενώ 137 δηλητηριάστηκαν χωρίς να τους δοθεί ιατρική κάλυψη ή αποζημίωση.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση, μόλις το ένα τρίτο των εγκαταστάσεων που έχει εγκρίνει η Apple τηρούν τους κανόνες συνθηκών εργασίας που έχει θεσπίσει η εταιρεία, ειδικά σε σχέση με το ωράριο εργασίας.

Τα εργοστάσια, τα οποία είναι συμβεβλημένα με την Αpple και δεν είναι της ίδιας της εταιρείας, βρίσκονται κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Κίνας, χώρα η οποία είχε συγκλονιστεί από τις πολλαπλές αυτοκτονίες εργαζομένων της FoxConn.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, ήδη έχει διατάξει τις εταιρείες να πληρώσουν τα έξοδα εκπαίδευσης των παιδιών που απασχολούν, ενώ διέκοψε τη συνεργασία με τη μία εταιρεία που απασχολούσε 42 ανήλικους, χωρίς να τους παρέχει ούτε τις βασικές συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας.

Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία είχε πλαστογραφήσει τις ταυτότητες των παιδιών, κάνοντας τους “18 χρονών” και απειλώντας τους με εκδίκηση σε περίπτωση που αποκαλύψουν τις ηλικίες τους.

Η πλειονότητα των εταιρειών ανάγκαζε τους εργάτες να δουλεύουν πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ μόλις το 57% αυτών κάλυπτε ιατρικά τους υπαλλήλους.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι 137 εργαζόμενοι μιας εταιρείας δηλητηριάστηκαν από εξάνιο υδρογονάνθρακα, πέντε από αυτούς έχασαν τη ζωή τους τελικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin