Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το «μυστήριο» με τα Apple Stores και τη «μαμά» εταιρεία

Το «μυστήριο» με τα Apple Stores και τη «μαμά» εταιρεία  

Αναστάτωση επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική αγορά με τη φήμη που κυκλοφόρησε, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η Apple που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την iquest του Θεόδωρου Φέσσα, «μαζεύει» τα καταστήματά της λόγω κρίσης και δεν θα υλοποιήσει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα μας. Μέχρι, που κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν ακόμη και για μη ανανέωση της σύμβασης της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα, μετά τη λήξη της ήδη υπάρχουσας το 2013.

Σε επικοινωνία της η «Deal» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κ. Σταυρόπουλο, ξεκαθαρίζει πως η iquest θα συνεχίσει κανονικά και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς το επενδυτικό της πλάνο. «Μέχρι το τέλος του 2011 σκοπεύουμε να ανοίξουμε τρία τουλάχιστον καταστήματα Apple Stores στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η εταιρεία κινείται αυτή τη στιγμή σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2010, έκλεισε με ρυθμούς ανάπτυξης +40%, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις συνθήκες κρίσης, που επικρατούν στην αγορά και έχουν κάμψει και την καταναλωτική δύναμη των πελατών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της iquest διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μητρική εταιρεία και αποκάλυψε πως στο τελευταίο ταξίδι, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί της στην Ελλάδα, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της ελληνικής αγοράς. Παραδέχεται ωστόσο, πως η οικονομική κρίση τους προβληματίζει και τους ίδιους, αφού το τοπίο είναι ρευστό και κανείς επιχειρηματίας δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει, όμως θωρακισμένες εταιρείες, όπως η iquest με ισχυρά μεγέθη δεν έχουν να φοβηθούν κάτι.

Σε ερώτησή μας, αν τάσσονται υπέρ των περικοπών του λειτουργικού κόστους ακόμη και μέσω «ψαλιδίσματος» θέσεων εργασίας, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης και δεν προβαίνουμε σε τέτοιες κινήσεις».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin