Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τουρκία: 408 στρατιώτες αυτοκτόνησαν τα 5 τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Βετζντί Γκιονούλ, 408 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από "απόπειρα αυτοκτονίας" τα τελευταία πέντε χρόνια στην Τουρκία
Τουρκία: 408 στρατιώτες αυτοκτόνησαν τα 5 τελευταία χρόνια
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Βετζντί Γκιονούλ (Vecdi Gönül), 408 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από "απόπειρα αυτοκτονίας" τα τελευταία πέντε χρόνια στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των απωλειών αυτών, καθώς επίσης και αυτός που αφορά τις απώλειες κατά τη διάρκεια μαχών στο εσωτερικό μιας χώρας, έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.

Το πρακτορείο Fırat αναφέρει, ότι ο Βετζντί Γκινούλ απάντησε σε γραπτή ερώτηση της βουλευτή του κόμματος BDP από το Βαν (Van) Φατμά Κουρτουλάν (Fatma Kurtulan) σχετικά με τους "ύποπτους θανάτους στρατιωτών".
Η απάντηση του Υπουργείου αναφέρει ότι οι έρευνες για κάποιους από αυτούς τους θανάτους συνεχίζονται, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος λόγος για ποινικές διώξεις, ενώ η απόφαση βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της κοινοποίησης.

Τα μέτρα για την αποτροπή των περιστατικών αυτών αναφέρονται ως εξής: "Κέντρα Ενημέρωσης και Καθοδήγησης παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα στρατόπεδα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων. Ερωτηματολόγια σχετικά με την ψυχολογία συμπληρώνονται από τους στρατευμένους. Στρατιώτες που παρίστανται σε επικίνδυνες καταστάσεις βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση, όσοι έχουν τάσεις αυτοκτονίας δεν εκτελούν σκοπιές με σφαίρες και όπλα, φάρμακα, κλπ. που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια αυτοκτονία βρίσκονται υπό έλεγχο".


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin