Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κάντε παιδιά....Πριν τα 30

Κάντε παιδιά νωρίς! Πριν τα 30 
Κάντε παιδιά νωρίς. Το βιολογικό ρολόι τρέχει πιο γρήγορα απ’ ό,τι παλιότερα. Αυτή είναι η προειδοποίηση Βρετανών ειδικών, που σημειώνουν με νόημα ότι λόγω των επαγγελματικών επιδιώξεων πολλές είναι πλέον οι γυναίκες που καταλήγουν να ξεκινούν τις προσπάθειες τεκνοποίησης προς τα τέλη της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους.

Οι γυναίκες στα 35, όμως, έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύλληψης συγκριτικά με τις γυναίκες που είναι δέκα χρόνια νεότερες, προειδοποιεί νέα μεγάλη έρευνα του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσο μεγαλώνει ένα ζευγάρι τόσο μειώνονται οι πιθανότητες απόκτησης παιδιού, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι πιθανότητες επιπλοκών τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η προεκλαμψία, η εξωμήτρια κύηση, η αποβολή, ο εμβρυϊκός θάνατος και η ανάγκη τοκετού με καισαρική τομή. Εως και το 30% των 35χρονων γυναικών χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο μέχρι να καταφέρει εγκυμοσύνη, ενώ μέχρι την ηλικία των 40 ετών μια γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποβάλει παρά να γεννήσει.

Εξίσου φθίνουσα πορεία σημειώνει και η ανδρική γονιμότητα από την ηλικία των 25 ετών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο μέσος 40χρονος άνδρας χρειάζεται δύο χρόνια για να καταφέρει να γονιμοποιήσει τη σύντροφό του, ακόμα κι αν εκείνη διανύει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της.

Η αναφορά του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων αποτελεί ουσιαστικά καμπανάκι για τους κινδύνους της μητρότητας και της πατρότητας σε προχωρημένη ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των ζευγαριών που αποφασίζει να τεκνοποιήσει σε μεγάλη ηλικία χωρίς να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους και τις συνέπειες αυξάνεται. Συγκεκριμένα, ξεχωριστή έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των γυναικών που αποκτά παιδί μετά τα σαράντα έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους γυναικολόγους να ενημερώνουν έγκαιρα τις ασθενείς τους για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση καθυστερημένης εγκυμοσύνης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin