Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Ανάσα» 15 εκατ. ευρώ λόγω Λιβύης!



Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβύη. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 15 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές. Έχουν ναυλωθεί οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Σουδάν, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα για να μεταφέρουν ξένους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, ο ημερήσιος ναύλος είναι 250.000 ευρώ, ενώ σε  περίπτωση που έχει συμφωνηθεί ολική ναύλωση, τότε ο ναυλωτής έχει καλύψει τα έξοδα πετρέλευσης, τους μισθούς των πληρωμάτων των πλοίων και τα εφόδια. Κάθε κυκλικό ταξίδι διαρκεί περί τις τέσσερις με πέντε μέρες.
Μέχρι και το Σάββατο είχαν ναυλωθεί από διάφορες πρεσβείες τα πλοία: Hellenic Spirit, Olympic Champion και Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ, το Κnossos Palace και Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, τα Εxpress Santorini και Νήσος Ρόδος της Hellenic SeaWays και το Ionian King της Αgoudimos Lines.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin