Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Απαλλοτρίωση 14 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη για δημιουργία χώρων πρασίνου

Picture 0 for Απαλλοτρίωση 14 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη για δημιουργία χώρων πρασίνου 
Χώρους πρασίνου σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλους δήμους της χώρας, μέσω απαλλοτριώσεων, που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους από το Πράσινο Ταμείο και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του υπουργείου. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα απαλλοτριωθούν συνολικά 14,2 στρέμματα, με συνολικό προϋπολογισμό 17,4 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο της χώρας, τα στρέμματα που εντάσσονται στο πρόγραμμα ξεπερνούν τα 103 χιλιάδες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 62 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο με την απελευθέρωση των πρώτων χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται τώρα σε πολλές περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Προωθούμε την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, προσφέροντας ανάσα σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είναι επιβαρυμένες από την πυκνή δόμηση ή υποφέρουν από την έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων», υπογραμμίζει η αρμόδια υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ΥΠΕΚΑ, μετά την ψήφιση του ν.3843/2010 που όριζε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου, ζήτησε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, βάσει του προγραμματισμού εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων για την απαλλοτρίωση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών. Ζητήθηκε, επίσης, η πρόταση να συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και προτεραιότητες για την απαλλοτρίωση των χώρων, ανάλογα με την πολεοδομική σημασία τους στην οργάνωση και λειτουργία της κάθε πόλης και ανάλογα με το στάδιο των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν, συνολικά μέχρι σήμερα, 22 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα, αποστέλλοντας στοιχεία για την ένταξη συγκεκριμένων χώρων και ποσών που θα χρειαστούν για την απαλλοτρίωσή τους.

Το ΥΠΕΚΑ απευθύνει πρόσκληση στους νέους δήμους που συγκροτήθηκαν με τον «Καλλικράτη», να υποβάλλουν βελτιωμένες και πληρέστερες προτάσεις υπό το πρίσμα της νέας τους οργάνωσης και αναγκών τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin