Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δράση ΟΤΕ για Safer Internet


Συντονισμένη δράση από τον ΟΤΕ για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από ανήλικους.

Μια σειρά ενεργειών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ορθή ενημέρωση των παιδιών – εφήβων και των γονέων τους, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ξεκινάει ο ΟΤΕ. Με την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου είναι υπόθεση όλων μας και λειτουργώντας ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, ο ΟΤΕ προχωράει σε συντονισμένη δράση, εκδίδοντας ειδικό ενημερωτικό έντυπο και υλοποιώντας σειρά ενημερωτικών συναντήσεων.



Στο πλαίσιο αυτό και συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ο ΟΤΕ δημιούργησε ένα ειδικό έντυπο με τίτλο «Πλοηγηθείτε στο Internet με ασφάλεια».

Το έντυπο αυτό απευθύνεται στους γονείς, δίνοντας απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ορθολογική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Από εδώ και στο εξής θα διατίθεται με κάθε αγορά από το εκτεταμένο Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ πανελλαδικά, ενώ είναι διαθέσιμο και στο internet στον ιστότοπο http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/CorporateSocialResponsibility/BuildingTies/InTheMarketPlace/draseis_gia_agora_safeinternet

Παράλληλα με την έκδοση του εντύπου, ο ΟΤΕ αναλαμβάνει και πρωτοβουλία για την εκπαίδευση μαθητών, καθώς και ενηλίκων – γονέων, πραγματοποιώντας σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Στις 17/2, 24/2, 17/3, 31/3, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν ενημέρωση για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας. Αντίστοιχα, οι ενημερωτικές συναντήσεις για ενήλικες – γονείς ξεκινούν στις 5 και 6/2, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την ενημέρωση με μια ξενάγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Σε όσους παρακολουθήσουν την ενημέρωση αυτή, ο ΟΤΕ θα διαθέσει δωρεάν την υπηρεσία conn-x on-line προστασία για τους επόμενους 6 μήνες.

Η υπηρεσία conn-x on line προστασία περιλαμβάνει anti-virus, firewall, anti-spam, καθώς και εξειδικευμένη λειτουργία parental control (υπηρεσία γονικού ελέγχου). Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς μπορούν να ελέγχουν και να αποκλείουν -όποτε και όπως επιθυμούν- την πρόσβαση των παιδιών τους σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο, ανεπιθύμητο για τα παιδιά, περιεχόμενο. Σύμφωνα με την πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα EU Kids Online1, μόνο το ¼ των γονιών στην Ε.Ε. χρησιμοποιούν εργαλεία / λογισμικό γονικού ελέγχου για να ελέγξουν – φιλτράρουν την πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Από το πρόγραμμα ενημέρωσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και οι οικογένειές τους, για τους οποίους αναπτύσσονται στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας και ενημέρωσης σε συνεργασία με τα Πολιτιστικά Κέντρα Εργαζομένων του ΟΤΕ πανελλαδικά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αλλά και όλο το φάσμα των δράσεων που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση – εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin