Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ειδικό πρόγραμμα μας ενημερώνει για το εάν η φωτογραφία έχει υποστεί Photoshopping…



 
Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες φωτογραφίες που βλέπουμε στα περιοδικά έχουν υποστεί λίγο έως πολύ κάποια ψηφιακή επεξεργασία. Ωστόσο, όσο αθώο και αν ακούγεται, υπάρχουν περιπτώσεις που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως κατά την εξέταση πειστηρίων σε ένα δικαστήριο.
Σκεπτόμενος τα παραπάνω, ο Hany Farid, από το Πανεπιστήμιο Darmouth, δημιούργησε ένα “διαγνωστικό” πρόγραμμα που αναγνωρίζει εάν μια φωτογραφία έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία με το δημοφίλεστερο πρόγραμμα αυτού του είδους στον κόσμο, το Adobe Photoshop.


Ο τρόπος που το καταφέρνει βασίζεται στην αναγνώριση του ηλεκτρονικού “αποτυπώματος”, που αφήνει κάθε ψηφιακή κάμερα κατά τη λήψη της φωτογραφίας, και στη σύγκριση του με τη βάση δεδομένων του λογισμικού, η οποία περιλαμβάνει όλα αυτά τα “ίχνη” κάθε ψηφιακής κάμερας που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Βέβαια, υπάρχουν περιορισμοί στο λογισμικό, καθώς μπορεί απλά να πει εάν η φωτογραφία είναι “πειραγμένη”, χωρίς όμως να αναγνωρίζει σε ποιο σημείο ακριβώς.

πηγή : techgear

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin