Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κατηγορούν το mega για τον αποκλεισμό του οροθετικού παίχτη

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη που ήρθε στην επιφάνεια για τους ιθύνοντες του mega οι οποίοι υπέβαλαν τους παίχτες του παιχνιδιού σε εξετάσεις για HIV, ο σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ξεσηκώθηκε και με δελτίο τύπου που εξέδωσε κατηγορεί την τηλεοπτική παραγωγή Studio ATA αλλά και την ιδιωτική κλινική Doctor’ s hospital, όπου διενεργήθηκαν οι εξετάσεις , για παράνομη και ρατσιστικά συμπεριφορά.
Κατηγορούν το mega για τον αποκλεισμό του οροθετικού παίχτη



Ο παίχτης που αποκλείστηκε λόγω της οροθετικότητάς του από τους τελικούς του τηλεπαιχνιδιού «Μάστερ Σεφ» κατήγγειλε στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», ότι οδηγήθηκε πριν την είσοδο του στο σπίτι όπου θα διέμεναν όλοι οι παίκτες, σε ιδιωτική κλινική όπου του έγιναν γενικές εξετάσεις αίματος που θεώρησε λογικές για τον αποκλεισμό των κοινώς ελεγχόμενων ασθενειών σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οι εξετάσεις είχαν γίνει χωρίς να έχουν ενημερωθεί πρώτα οι παίχτες. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος πρόκειται για συμπαιγνία της εταιρείας παραγωγής και της ιδιωτικής κλινικής όπου έγιναν αυτές οι εξετάσεις .

Ο παίχτης που αποκλείστηκε σοκαρίστηκε όταν έμαθε το θετικό αποτέλεσμα καθώς δεν γνώριζε πως ήταν οροθετικός. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, η διεύθυνση παραγωγής του τηλεπαιχνιδιού του έθεσε το «δίλημμα» της παραμονής του στο τηλεπαιχνίδι υπό συνθήκες προσωπικής απομόνωσης (εν είδη Σπιναλόγκας εντός του Μάστερ Σεφ) και ταυτόχρονης γνωστοποίησης της οροθετικότητάς του στους υπόλοιπους παράγοντες του τηλεπαιχνιδιού και όλων των υπολοίπων παικτών ή της «οικειοθελούς» αποχώρησής του.
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος δεν μπορούσε παρά να αγανακτήσει από αυτή την ρατσιστική συμπεριφορά της παραγωγής.

«Σύμφωνα με Ελληνικές διατάξεις και συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, η εξέταση για HIV για οποιαδήποτε εργασία ή άλλες δραστηριότητες είναι παράνομη και καταχρηστική. Επιπλέον, σύμφωνα με οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας αλλά και κείμενες Ελληνικές διατάξεις και πρακτικές, επιβάλλεται η ρητή παραγγελία της εξέτασης από τον εξεταζόμενο και η συναίνεσή του πριν από την εξέταση για HIV και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος η ανακοίνωση πρέπει να γίνεται στον εξεταζόμενο με απόλυτη εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και τηρώντας το απόρρητο.», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Υπογραμμίζει ακόμα πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας οφείλουν να είναι στρατευμένα στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των διακρίσεων και όχι φορείς κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού έναντι των ευπαθών ομάδων.
Τέλος δεν διστάζουν να αφυπνίσουν τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη , αν και αργά ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση του θέματος.

πηγή : newsday

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin