Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πρεμιέρα για το νέο Kia Picanto


Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Kia Picanto, το οποίο επισήμως θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης σε δύο μήνες από σήμερα.


Όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, δεν πρόκειται για ένα επιδερμικά βελτιωμένο μοντέλο, αλλά για μια ολοκαίνουργια πρόταση από το στρατόπεδο της Kia, που «χτυπά» στην καρδιά της μίνι κατηγορίας. Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τις διαστάσεις ή την απόδοση των κινητήρων που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό, το βέβαιο είναι πως ο… εκμοντερνισμός του νέου Picanto έχει ως αφετηρία του τα σχεδιαστικά πρότυπα του Venga, του μεγαλύτερου MPV μοντέλου της Kia.


 Σχεδιαστικά, λοιπόν, το νέο Picanto (που σημειωτέον για πρώτη φορά θα διατίθεται στην Ευρώπη και με 3θυρο αμάξωμα με σπορτίφ χαρακτηριστικά, αποτελώντας και αυτό φυσικά ένα ακόμα… τέκνο του σχεδιαστή της εταιρείας, Peter Schreyer) πέτυχε διάνα, με την έντονα κεκλιμένη εμπρός επιφάνεια να «δένει» αρμονικά τόσο με τη μικρή σε μέγεθος μάσκα όσο και με τα ψηλά τοποθετημένα και ευμεγέθη φωτιστικά σώματα. Από πλευράς διαστάσεων, η Kia κρατά κλειστά τα χαρτιά της καθώς μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή «μεγέθη» του νέου της μικρού. Ωστόσο, βέβαιο πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι διευρυμένα, προς όφελος των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό, θα είναι τόσο το συνολικό μήκος όσο και το μεταξόνιο του αμαξώματος.


Στα μηχανικά μέρη, οι μόνες αποκαλύψεις στις οποίες προέβησαν οι ιθύνοντες της Kia μέσω των επίσημων ανακοινώσεών τους αφορούν στον αριθμό των κινητήριων συνόλων (τέσσερα), καθώς και στον κυλινδρισμό τους (1,0 και 1,2). Οι έως τώρα πληροφορίες maw αναφέρουν πως ο «μικρός» βενζινοκινητήρας της γκάμας θα είναι 3κύλινδρος, σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο 1,2, ο οποίος θα είναι 4κύλινδρος. Οι έτεροι της… παρέας θα είναι φυσικά πετρελαιοκινητήρες (απαγορευμένοι προς το παρόν καρποί για τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων οδηγών…), της γενιάς CRDi.


Πηγή: 4troxoi.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin